-1.5 C
Bistrița
miercuri, martie 29, 2023

Autoritățile județene, în alertă! Care e situația virusului pestei porcine în județ:

Autoritățile județene și instituțiile competente au făcut demersurile necesare prevenirii intrării virusului pestei porcine în județ. Măsurile luate până acum vor continua. „Sperăm la fonduri de echipamente pentru protecție, soluții și inclusiv pentru despăgubiri”, spun acestea.

De o lună și jumătate, România este în alertă din cauza virusului pestei porcine. Acesta s-a răspândit rapid, iar mii de animale au fost omorâte.

La câteva săptămâni de la prima infestare, au apărut cazuri chiar și în județele din apropierea județului Bistrița Năsăud. Puteți citi despre informațiile emise atunci de autorități, accesând ACEST link.

Pentru a stopa răspândirea pestei porcine s-a decurs la uciderea în masă a porcilor. Mai mult, ministrul Deneș a ordonat omorârea porcilor mistreți și a șacalilor din Delta Dunării, așa cum puteți citi AICI.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de Colegiu Prefectural, autoritățile au anunțat că în județul nostru nu au fost semnalate cazuri de infestare. Nu există nici măcar cazuri de suspiciune. Mai mult, s-au luat măsuri preventive și s-au întreprins numeroase activități.

De o lună și jumătate noi am adoptat măsurile prevăzute în legislație. Am avut numeroase întâlniri sectoriale, inclusiv cu experții în vânătoare și reprezentanții asociațiilor de vânătoare, în sensul de a reduce riscul, pe cotele aprobate. Am făcut filtre, controale, inclusiv la gospodării și ferme, am avut o întâlnire cu cele două societăți care dețin cele mai mari ferme de porcine, unde există riscul cel mai mare de îmbolnăvire”, a explicat prefectul Ovidiu Frenț.

Acesta a mai afirmat că autoritățile rămân în continuare în alertă și speră să reușească stoparea pătrunderii acestui virus în județul nostru.

„Am cerut de asemenea persoanelor care participau la vânători în județele unde s-au confirmat cazuri să nu mai meargă la astfel de acțiuni, pentru că există riscul să aducă virusul și la noi. La rectificare bugetară sperăm la fonduri pentru echipamente pentru protecție, soluții și inclusiv pentru despăgubiri”, a concluzionat prefectul.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...