14.9 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Aveți grijă cui deschideți poarta sau ușa! Femeie din Lunca Ilvei, prădată de un sălăjean

Polițiștii atrag atenția cetățenilor cu privire la metoda folosită de unii hoți. O femeie din Lunca Ilvei a fost prădată ieri de un bărbat din Sălaj. Acesta s-a dat drept persoană ce adună deșeuri metalice. A fost poftit în casă, de unde a sustras geanta cu portofelul femeii.

O femeie din Lunca Ilvei a sunat ieri la 112 și a anunțat că i-a fost furată geanta cu portofelul cu bani.

Infractorul a fost lăsat în casă tocmai de ea. Omul s-a drept „cineva care adună deșeuri metalice”, așa că, pe bună credință, femeia l-a lăsat înăuntru. Abia când a a plecat și-a dat seama că omul… era mai mult decât se anunțase.

„Ieri, 15.06.2020, în localitatea Lunca Ilvei, când, mai multe persoane au pătruns în incinta unei locuințe sub pretextul că achiziționează deșeuri metalice, iar după plecarea acestora, proprietara, o femeie în vârstă de 40 de ani, a observat că i-au dispărut o geantă și un portofel. Femeia a sesizat imediat Poliția și a reținut semnalmentele importante, care au ajutat la identificarea lor”, transmit reprezentanții IPJ BN.

Polițiștii au reușit să identifice rapid făptașul.

Au intrat pe fir polițiștii, iar la scurt timp, a fost depistată și oprită în trafic, pe raza localității Ilva Mare, o mașină în care se aflau trei adulți și doi copii, toți din județul Sălaj. Aceștia au fost conduși la sediul postului de poliție Ilva Mare, unde au fost identificați. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că unul dintre aceștia, un bărbat de 40 de ani, din Șimleul Silvaniei, județul Sălaj, ar fi sustras bunurile din locuință, de pe o masă. Geanta a fost găsită în apropierea locuinței, unde a fost aruncată”, se arată în comunicat.

În acest context, polițiștii mai atrag încă o dată atenția cetățenilor cu privire la persoanele pe care le primesc în case.

Din practica judiciară este cunoscut faptul că cele mai frecvente metode de înșelăciune, dar și de comitere a unor furturi, au în comun faptul că escrocilor li se permite accesul în curte și locuință. Ulterior, sub diverse pretexte și calități mincinoase, reușesc fie să înșele victimele, fie să sustragă bunuri pe care le pot observa cu ușurință după ce au pătruns, fără probleme, în locuință sau curte. Totodată, chiar și pe timpul zilei, ușa de acces în locuință sau curte trebuie să rămână încuiate! Hoții pot profita de acest fapt și, sub diverse pretexte, pătrund neinvitați în locuință (pentru o cană de apă, pretind ca vând/cumpără diverse bunuri etc)”, explică oamenii legii.

SFATURI

  • Nu deschideţi niciodată uşa înainte de a vă uita pe vizor şi instruiţi-vă copiii în acest sens! De asemenea, un lanţ pentru siguranţă este binevenit când aveţi musafiri nepoftiţi!
  • Încuiaţi uşa chiar dacă sunteţi acasă!
  • În cazul în care la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse evitaţi-le! În niciun caz nu le permiteţi accesul în locuinţă!
  • Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi!
  • Folosiţi eficient interfonul!
  • Dacă aţi pierdut o cheie sau faceţi schimb de locuinţă, nu uitaţi să vă înlocuiţi de îndată încuietoarea!
  • Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine pe care le întâlniţi în bloc pe cine caută! Acest lucru, deseori descurajează posibilii infractori! Mai mult, când persoane străine de imobil sunt observate că ies din scările blocului cu bagaje, anunţaţi urgent Poliţia! Reţineţi cât mai multe semnalmente ale acelor persoane şi dacă este cazul: marca, culoarea şi numărul autoturismului folosit de acesta!

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...