7 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

AZI, în Bistrița: Cum celebrăm Ziua Mondială a Apei și a Francofoniei

Este Ziua mondială a apei, sărbătorită în fiecare an pe 22 martie, iar Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, Secţia de Știinţele Naturii, marchează acest eveniment printr-o serie de activităţi educative, creative şi recreative, care au drept scop de conştientizare a importanţei apei, economisirea apei şi protejarea acesteia. Activitatea se va desfăşura pe parcursul a două zile, în 21 şi 22 martie 2018, la Staţia de Tratare a Apei din Bistriţa și la Complexul Muzeal Bistriţa- Năsăud, din str. Gen. Grigore Bălan nr. 19, în colaborare cu Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 3 Bistriţa, Grădiniţa cu Program Prelungit „Căsuţa cu Poveşti” Bistriţa, cu Şcoala Generală Nr. 6 Bistriţa şi Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa – sub motto-ul „Apa este viață”.

Tot joi, 22 martie, de la ora 15:00, la Casa Argintarului (Centrul Cultural German), bistrițenii sunt invitați să asiste la lansarea manualui de „Cultură și civilizație la Bistrița” – o carte care se adresează în special elevilor de liceu și face parte dintr-un proiect mai amplu, cofinanțat de Primăria Bistrița. Participă autorii manualului (Vasile Duda, Corneliu Gaiu și Günter Klein), invitat special fiind conf. univ. dr. prof. Gheorghe Mândrescu.

De la ora 17:00, tot astăzi, în Corso Cafe aveți onoarea să celebrați alături de voluntarii și membrii Asociaţiei pentru Resurse Francofone Active – Ziua Francofoniei. „Luna martie este luna francofoniei peste tot în lume. Ca să marcăm această sărbătoare, organizăm o degustare de aperitive după rețete franțuzești, cu care sperăm să vă răsfățăm papilele gustative. Participarea se face pe bază de înscriere pe pagina de Facebook. Nu există restricții de cunoștințe de limba franceză, vârstă, sex etc. Locurile sunt limitate de capacitatea localului. Participare gratuită, contribuții benevole. Tombolă și câștiguri sigure. Vă așteptăm!”, au anunțat voluntarii ARFA pe pagina asociației.

Tot de la ora 17:00, la Biserica de la Coroana are loc Slujba vecerniei, urmată de conferința susținută de pr. lect. univ. dr. Liviu Vidican-Manci – Directorul Seminarului din Cluj-Napoca. Invitatul va vorbi credincioșilor despre „Omul noilor tehnologii în căutarea lui Dumnezeu”.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...