8 C
Bistrița
duminică, martie 26, 2023

Balerina care a renunțat la lumea Disney pentru a preda balet, acasă, la Bistrița, alături de Ovidiu Danci

Antuanela Marin (37 ani) este cea mai nouă profesoară din echipa Școlii de Balet Ovidiu Danci. Bistrițeancă la origini, din Dumitrița, Antuanela s-a întors acasă după 10 ani de poveste trăiți în lumea Disney, în toată lumea, pentru a preda copiilor prima ei dragoste: baletul. A fost colegă cu Ovidiu Danci, iar după ce i-a vizitat școala, în vară, a lua decizia de a reveni acasă, lângă cei dragi, unde acum poate să facă exact ceea ce-i place și ce iubește.

Viața Antuanelei ar putea fi oricând un subiect de film. Remarcată pe când era copilă pe ulițele satului de niște profesori, fetița din Dumitrița a ajuns să studieze baletul începând din clasa a IV-a la Liceul de Coregrafie Octavian Stroia din Cluj.

A terminat gimnaziul, apoi liceul la Constanța,  apoi a lucrat în câteva teatre, după care a ajuns în Germania, unde timp de 5 ani a lucrat în spectacole în care baletul și magia făceau spectacol.

Problemele de sănătate au scos-o de pe scenă și după un transplant renal reușit în România, la Cluj, șansa i-a surâs iar și a ajuns să lucreze pentru universul Disney, făcând parte din echipa de vânzări care duce spectacolele pe gheață ale companiei în toată lumea. Ultimii 10 ani doar asta a făcut. În vară, s-a reîntors acasă alături de o colegă și, întâmplarea sau destinul i l-a scos în cale pe Ovidiu Danci, care i-a povestit entuziasmat de școala de balet pe care a deschis-o în oraș. A invitat-o să participe la o lecție și a fost suficient ca Antuanela să se îndrăgostească de atmosferă și de micile balerine. A rămas pe gânduri după ce Ovidiu Danci i-a propus să vină se predea baletul alături de el și, cum probabil îi trebuia doar un imbold să se întoarcă acasă, alături de cei dragi, a acceptat oferta de a preda baletul la Bistrița.

Așa se face că în această săptămână, când au revenit din vacanță, în sălile de studiu, fetițele de la Școala de Balet Ovidiu Danci au făcut cunoștință cu noua lor profesoară: Antuanela Marin. Are 37 de ani și de dragul familiei, al baletului și al copiilor, după 10 ani de poveste în lumea Disney, cu turnee bifate în toate marile orașe ale lumii, Antuanela s-a întors acasă, în țară. Baletul a trimis-o în lumea largă și tot el a chemat-o acasă…

Bine-ai venit acasă, Antuanela! Mult succes!

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...