12.7 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

Peste 1.000 de vinuri se vor „bate” la Balkan International Wine Competition. Printre ele câteva din Podgoria Lechința

Peste 1.000 de vinuri din mai multe țări europene se vor bate la Balkan International Wine Competition, eveniment care are loc pentru prima dată în România, la castelul Teleki de la Posmuș. La eveniment vor fi prezenți și 4 masters of wine, specialiști considerați cei mai buni din lume.

Anul acesta, pentru prima dată, România găzduiește Balkan International Wine Competition, unul dintre cele mai importante evenimente din Europa dedicate vinului.

Castelul Teleki de la Posmuș se va transforma în „capitala” europeană a vinului preț de 3 zile, în perioada 1-3 iunie. Evenimentul se va încheia cu un târg al vinului, organizat la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud din Bistrița.

În competiție s-au înscris peste 1.000 de vinuri din Bulgaria, Macedonia, Grecia, Serbia, Albania, Ungaria, Republica Moldova și chiar Italia. Cele mai multe, în jur de 300 sunt din România. Vor fi prezente și câteva crame locale, precum Crama Jelna sau Liliac.

Pe lângă cei 20 de jurați, vor fi prezenți și jurnaliști de profil, dar și 4 masters of wine, considerați cei mai buni specialiști în domeniu. Doar 300 de persoane există în lume care au distincția „masters of wine”.

Evenimentul este unul cu circuit închis, bistrițenii neavând acces în zonele unde se jurizează. Vor fi deschise însă expozițiile de la castel, iar cei care vor să simtă atmosfera se pot delecta în apropierea monumentului cu câteva vinuri locale.

În 4 iunie, toți cei care vor să se delecteze cu vinurile din competiție pot să le deguste într-un târg special organizat la muzeu. De asemenea, în data de 3 premierea va avea loc în cadrul unei cine de gale, la care pot participa, contra-cost și bistrițenii. Mai multe detalii despre asta AICI.

„La competiția de anul trecut am prezentat un filmuleț cu locația (n.r. Castelul Teleki) și Robin, unul dintre masters of wine care vor veni anul acesta l-a văzut și a pus: dacă e așa frumos vin și mă mut acolo”, a dezvăluit Darius Pripon, unul dintre organizatorii evenimentului.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Publicati un program mai clar pentru ziua de duminica 4 iunie astfel incat potentialii participanti sa aleaga ora de participare in cunostiinta de cauza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: