15.4 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

Peste 1.000 de vinuri se vor „bate” la Balkan International Wine Competition. Printre ele câteva din Podgoria Lechința

Peste 1.000 de vinuri din mai multe țări europene se vor bate la Balkan International Wine Competition, eveniment care are loc pentru prima dată în România, la castelul Teleki de la Posmuș. La eveniment vor fi prezenți și 4 masters of wine, specialiști considerați cei mai buni din lume.

Anul acesta, pentru prima dată, România găzduiește Balkan International Wine Competition, unul dintre cele mai importante evenimente din Europa dedicate vinului.

Castelul Teleki de la Posmuș se va transforma în „capitala” europeană a vinului preț de 3 zile, în perioada 1-3 iunie. Evenimentul se va încheia cu un târg al vinului, organizat la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud din Bistrița.

În competiție s-au înscris peste 1.000 de vinuri din Bulgaria, Macedonia, Grecia, Serbia, Albania, Ungaria, Republica Moldova și chiar Italia. Cele mai multe, în jur de 300 sunt din România. Vor fi prezente și câteva crame locale, precum Crama Jelna sau Liliac.

Pe lângă cei 20 de jurați, vor fi prezenți și jurnaliști de profil, dar și 4 masters of wine, considerați cei mai buni specialiști în domeniu. Doar 300 de persoane există în lume care au distincția „masters of wine”.

Evenimentul este unul cu circuit închis, bistrițenii neavând acces în zonele unde se jurizează. Vor fi deschise însă expozițiile de la castel, iar cei care vor să simtă atmosfera se pot delecta în apropierea monumentului cu câteva vinuri locale.

În 4 iunie, toți cei care vor să se delecteze cu vinurile din competiție pot să le deguste într-un târg special organizat la muzeu. De asemenea, în data de 3 premierea va avea loc în cadrul unei cine de gale, la care pot participa, contra-cost și bistrițenii. Mai multe detalii despre asta AICI.

„La competiția de anul trecut am prezentat un filmuleț cu locația (n.r. Castelul Teleki) și Robin, unul dintre masters of wine care vor veni anul acesta l-a văzut și a pus: dacă e așa frumos vin și mă mut acolo”, a dezvăluit Darius Pripon, unul dintre organizatorii evenimentului.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...