21.6 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

Percheziții în Bistrița-Năsăud, la membrii unei grupări specializate în bancnote false

Ieri au avut loc 17 percheziții domiciliare în mai multe județe din țară, printre care și Bistrița-Năsăud, la membrii unei grupări specializate în falsificarea de bancnote. Bancnotele falsificate ar fi fost puse în circulație în mai multe zone din țară.

Polițiștii și anchetatorii au luat la puricat 17 adrese din Arad, Bihot, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Prahova, Timiș, Vâlcea și Bistrița-Năsăud, la persoane bănuite de contrafacerea bancnotelor.

Anchetatorii sunt cu ochii pe această grupare din luna iulie a acestui an. Gruparea ar fi formată din 13 persoane, cercetate pentru falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, falsificarea de valori străine, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori și înșelăciune.

„Din probatoriul administrat, a rezultat că o parte din membrii grupării s-ar fi ocupat de activitatea de contrafacere a bancnotelor, deținând în acest sens mai multe instrumente necesare realizării acestei activități. Ulterior, pachetele cu bani ar fi fost expediate prin intermediul unei societăți de coletărie către alți membrii ai grupării, de pe teritoriul României, aceștia ocupându-se de punerea lor în circulație”, informează Poliția Română.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost găsite și ridicate două imprimante, folii din plastic, coli de hârtie, tonere, dar și 22.360 de euro contrafăcuți. Au fost descoperiți și dolari americani contrafăcuți, lei și forinți. Au fost ridicate și 16 telefoane mobile și o armă neletală deținută ilegal.

6 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: