26.1 C
Bistrița
luni, iulie 15, 2024

Becleanul și două comune trec de incidența de 3/1.000! În alte două comune, măsuri restrictive noi!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a decis impunerea unor noi măsuri restrictive în cinci zone din județ. Becleanul și două comune au trecut de pragul de trei infectați la mia de locuitori. Alte două comune au sărit de incidența de 1,5/1.000 de locuitori. CE reguli trebuie respectate:

Dinamica infectărilor cu COVID 19 a determinat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud să impună noi măsuri restrictive în cinci zone din județ.

Becleanul și comunele Cetate și Miceștii de Câmpie au trecut de pragul de 3/1.000 

Conform Hotărârii C.J.S.U 81/06.11.2020, se introduc restricţii în 𝐁𝐞𝐜𝐥𝐞𝐚𝐧, 𝐂𝐞𝐭𝐚𝐭𝐞 și 𝐌𝐢𝐜𝐞𝐬̗𝐭𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐂𝐚̂𝐦𝐩𝐢𝐞, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 3/1000 de locuitori.

Astfel:

  • se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
  • purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
  • activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare.
  • în situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

La Maieru și Șieu, s-a depășit incidența de 1,5/1.000

În 𝐌𝐚𝐢𝐞𝐫𝐮 și 𝐒̗𝐢𝐞𝐮, incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori.

Astfel:

  • activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului
  • în intervalul orar 6,00-23,00.
  • Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Noile măsuri intră în vigoare începând de mâine, 7 noiembrie 2020.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: