12.7 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

Prima ediție a Concursului național de interpretare a romanței românești, la Bistrița. Ce premii oferă organizatorii

Festivalul-Concurs Național de Interpretare a Romanței Românești „DORURILE MELE” va avea loc la Bistrița, la începutul lunii noiembrie. 

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud și Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, prin Ansamblul Profesionist „Dor Românesc” Bistrița.

Soliştii din cadrul comunităţilor româneşti de dincolo de graniţe pot participa la concurs în urma preselecţiei.

Toţi concurenţii înscrişi vor semna prin fişa de înscriere o declaraţie pe propria răspundere că nu sunt angajaţi (cu carte de muncă) ai unui ansamblu artistic profesionist.

Condiţii de participare

Concursul este deschis artiştilor amatori, solişti vocali din ţară şi din străinătate, interpreţi ai romanței românești cu vârsta cuprinsă între 16 şi 50 de ani.

Preselecția pentru concurs se va realiza online, pe baza materialelor audio-video trimise de concurenți. Acestea trebuie trimise însoțite de fișa de înscriere, până în 1 octombrie 2023, pe adresa de e-mail [email protected].

Concurenții admiși vor fi anunțați prin e-mail, prin publicarea rezultatului pe pagina oficială a Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și prin mass media.

Alte detalii despre participare, precum și fișa de înscriere în concurs poate fi accesată AICI

Concurenţii vor interpreta, atât la preselecţia online, cât şi în concurs, două piese muzicale la alegere.

În perioada 2 – 3 noiembrie 2023, cheltuielile de cazare şi de masă pentru candidaţii admişi în concurs vor fi suportate de organizatori. Cheltuielile de transport vor fi suportate de către concurenţi sau de către instituţiile pe care le reprezintă.

Repertoriul

Fiecare concurent va interpreta două romanțe la alegere, acompaniamentul orchestral fiind asigurat de orchestra Ansamblului profesionist „Dor Românesc” Bistrița.

Pentru asigurarea acompaniamentului, melodiile vor fi notate în tonalitatea convenabilă interpretului, tonalitatea fiind stabilită împreună cu dirijorul orchestrei care poate solicita concurentului partiturile.

Desfăşurarea concursului

Concursul se desfăşoară într-o singură zi, în 2 noiembrie 2023, ordinea de intrare fiind stabilită de organizatori. Gala laureaţilor va avea loc în 3 noiembrie 2023.

Secțiunea de concurs și Gala laureaților vor avea loc la Centrul Cultural „Dacia” din Bistrița (Bulevardul Decebal, nr. 3-5), în sala de spectacole „Valeria Peter Predescu”.

Concurenţii vor respecta precizările organizatorilor cu privire la intrarea în concurs, prezenţa la repetiţiile preliminare fiind obligatorie.

Atât în seara de concurs cât și după Gala Laureaților, la Bistrița au fost invitați să susțină recitaluri interpreți consacrați ai romanței românești.

Juriul concursului va fi alcătuit din personalităţi culturale, specialiști în domeniul interpretării romanței românești, muzicologi, redactori muzicali radio-tv, profesori, dirijori, precum şi din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi ai Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.

Clasificarea interpreţilor participanţi la concurs se va face ţinându-se seama de calitatea interpretării, de valoarea artistică a romanțelor alese de concurent și de ţinuta scenică.

Juriul va avea şi un secretar, fără drept de vot, numit din rândul echipei de proiect.

Premii 

Concurenţilor li se vor acorda diplome şi alte însemne ale ediţiei I a Festivalului – Concurs Național de Interpretare a Romanței Românești „DORURILE MELE”. 

Juriul va acorda următoarele premii (sume impozabile):

  • Marele Premiu şi Trofeul „Dorurile Mele” – 4.000 lei
  • Premiul I – 3000 lei
  • Premiul II – 2500 lei
  • Premiul III – 2000 lei
  • Juriul va mai acorda 2 Premii Speciale în valoare de 1000 lei / premiu.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: