6.8 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 10, 2022

FOTO/VIDEO: Marele trofeu al festivalului Bistrița Folk, cucerit de Daria Boghean, elevă în clasa a XI-a, care visează să devină chirurg

S-au decernat ieri premiile concursului Bistrița Folk. Șase finaliști cu vârste până în 25 de ani au reușit să treacă de preselecții și s-au ales cu premii din partea juriului. Marea surpriză a competiției: 

Mihai Cosmin Popescu, redactor muzical la Radio România Actualități și președintele juriului, s-a declarat fericit, ieri seară, la Bistrița Folk.

Prima oară am fost în juriu la Bistrița Folk la ediția din 2002. Chiar prima ediție. Este extraordinar că Florin Săsărman a reușit să organizeze 20 de ediții de festival.

În concurs s-au prezentat copii foarte talentați. Ca de obicei, s-au purtat discuții aprinse asupra premiului cel mare. Sunt și premii în bani, ceea ce este important pentru tinerii muzicieni aflați la început de drum.

Atmosfera a fost extraordinară. Am avut parte de un public cum rar se poate vedea în sălile de concerte”, a precizat Mihai Cosmin Popescu.

Florin Săsărman, președintele Asociației România din inima mea a rememorat primele ediții Bistrița Folk. „Chiar în 2002, după prima ediție, a venit la mine tânărul avocat Ovidiu Domnici, care s-a oferit să ne ajute cu festivalul. M-a impresionat profund și am rămas de atunci foarte buni prieteni”, a povestit Florin Săsărman.

Premiul Avocat Ovidiu Domnici a fost acordat ieri seară, așa cum se întâmplă de câțiva ani buni, de Liviu Olariu, reprezentantul Comanderiei Templiere Bistrița.

Se spune că muzica este limbajul zeilor, iar noi sperăm că Ovidiu Domnici, de acolo de sus ne aude. El a sprijinit acest acest festival încă de la primele ediții, întâi ca director al unei firme din Sângeorz Băi, apoi ca avocat îndrăgostit de folk. Din nefericire, Ovidiu Domnici a murit într-un stupid accident de mașină, în 2011, chiar de ziua lui de naștere. După moartea lui, am decis că vom sprijini în continuare acest proiect, așa cum ar fi făcut-o și el. O facem cu gândul că sprijinind tinerii, vom avea cu toții un viitor mai bun”, a concluzionat Liviu Olariu.

Daria Andreea Boghean din Târgu Neamț a câştigat Marele Premiu al festivalului Bistrița Folk. Tânăra elevă de clasa a XI-a a participat și în 2018, când a cucerit premiul II la Bistrița Folk. În 2019 Daria Boghean a cucerit premiul III. 

În acest an, Daria Boghean a venit și cu primul său CD de piese folk. Despre acestea,  interpretul Dan Vană a admis că „sună foarte bine” și că are șanse să fie declarat Discul anului în folk.

Florin Săsărman a explicat celor prezenți că Daria Bochean are 17 ani, este elevă în clasa a XI-a la un liceu de prestigiu din Târgu Neamț și că „visează să ajungă medic chirurg, din păcate pentru muzica folk și din fericire pentru viitorii săi pacienți. Dar optimistă cum o știm, Daria ne-a asigurat că va găsi timp, între două operații, să cânte și la chitară…

Alessia Jacqueline Crăciun din Craiova a cucerit premiul II. 

Surpriza concursului s-a dovedit, în acest an, tânăra Karina Muntean din Bistrița care s-a ales cu Premiul III.

Maria Matean (Bistrița) și Andrei Arad (Oradea) au cucerit câte un premiu special din partea juriului. 

Nicoleta Teodora Matean – sora Mariei – a primit Premiul special „Avocat Ovidiu Domnici”, din partea Comanderiei Templiere Bistrița.

FOTO/VIDEO – Ada Milea & Bobo Burlăcianu, la Bistrița Folk, într-un recital spectaculos, jucăuș și ironic

VIDEO: A început Bistrița Folk! Nicu Alifantis, la Biblioteca Județeană: „Nu vreau să vă pierd”

Festivalul BISTRIȚA FOLK 2022 este organizat de Primăria Municipiului Bistrița și Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” în colaborare cu Asociația Culturală România din inima mea și în parteneriat cu Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.

Sponsori principali: Ecomas Energosystem și Arhicris Logistic. 

Sponsori: Equal, Pombis, Lechburg, European Drinks.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...