-3.4 C
Bistrița
luni, decembrie 4, 2023

BISTRIȚA Lirica: Tenorii Ștefan Pop și Ovidiu Purcel, alături de soprana Anita Hartig, într-un concert de excepție, pe pietonal!

Cele mai strălucitoare figuri lirice ale Bistriței – tenorii Ștefan Pop și Ovidiu Purcel, alături de soprana Anita Hartig – revin la Bistrița duminică, într-un concert de excepție!

Evenimentul se va desfășura duminică, 22 august 2021, pe pietonalul Liviu Rebreanu. Concertul va începe la ora 20.30.

Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Bistriţa şi Palatul Culturii Bistriţa. 

Soprana Anita Hartig şi tenorii Ştefan Pop şi Ovidiu Purcel vor fi acompaniați de Noua Orchestră Transilvană. Orchestra va fi dirijată de maestrul David Crescenzi. Este unul dintre cei mai buni dirijori din România, fiind director artistic la Opera Națională din Cluj, din Timișoara și din Düsseldorf.

Sunt invitaţi la un regal liric toţi bistriţenii iubitori ai muzicii culte”, au mai transmis cei de la Centrul Cultural Municipal.

Ștefan Pop și Anita Hartig sunt cetățeni de onoare ai Bistriței, din 2015.

Anita Hartig s-a născut în 1983 la Bistrița. A intrat în contact cu muzica de operă la vârsta de 17 ani, când o prietenă i-a oferit două CD-uri cu Maria Callas. Atunci s-a îndrăgostit de muzică şi a decis să se înscrie la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Ulterior, Anita Hartig a ajuns să cânte pe marile scene ale lumii, în Tokio, Milano, New York, Londra sau Moscova.

Ştefan Pop s-a născut tot la Bistriţa în anul 1987, fiind absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj. La vârsta de 21 de ani a debutat în lumea muzicii clasice. La 23 câștiga pe scena Scalei din Milano unul dintre cele mai importante concursuri europene pentru soliştii de operă, Operalia. Concursul a fost înfiinţat şi coordonat de marele tenor spaniol Placido Domingo. La 25 de ani, Ștefan Pop obținea marele premiu al concursului internaţional de interpretare de la Seul (Coreea de Sud). 

Tenorul Ovidiu Purcel este solist al Operei din Düsseldorf (Deutsche Oper am Rhein). A absolvit Academia de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca, clasa conf.univ.dr. Marius-Vlad Budoiu. A câștigat numeroase competiții naționale de interpretare vocală.  Este invitat periodic la Opera Națională Română din Cluj. Alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania Cluj-Napoca a susținut un turneu în Tel Aviv. A fost coleg de clasă cu tenorul Ștefan Pop, absolvind Liceul de muzică „Tudor Jarda” în 2004. L-am admirat ultima oară tot pe pietonalul Liviu Rebreanu, în 2019, la ultima ediție din Târgul Mare al Bistriței.

FOTO/VIDEO: Din Düsseldorf, acasă, ovaţionat şi aplaudat la scenă deschisă…!

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.