20.7 C
Bistrița
luni, iunie 24, 2024

BISTRIȚA Lirica: Tenorii Ștefan Pop și Ovidiu Purcel, alături de soprana Anita Hartig, într-un concert de excepție, pe pietonal!

Cele mai strălucitoare figuri lirice ale Bistriței – tenorii Ștefan Pop și Ovidiu Purcel, alături de soprana Anita Hartig – revin la Bistrița duminică, într-un concert de excepție!

Evenimentul se va desfășura duminică, 22 august 2021, pe pietonalul Liviu Rebreanu. Concertul va începe la ora 20.30.

Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Bistriţa şi Palatul Culturii Bistriţa. 

Soprana Anita Hartig şi tenorii Ştefan Pop şi Ovidiu Purcel vor fi acompaniați de Noua Orchestră Transilvană. Orchestra va fi dirijată de maestrul David Crescenzi. Este unul dintre cei mai buni dirijori din România, fiind director artistic la Opera Națională din Cluj, din Timișoara și din Düsseldorf.

Sunt invitaţi la un regal liric toţi bistriţenii iubitori ai muzicii culte”, au mai transmis cei de la Centrul Cultural Municipal.

Ștefan Pop și Anita Hartig sunt cetățeni de onoare ai Bistriței, din 2015.

Anita Hartig s-a născut în 1983 la Bistrița. A intrat în contact cu muzica de operă la vârsta de 17 ani, când o prietenă i-a oferit două CD-uri cu Maria Callas. Atunci s-a îndrăgostit de muzică şi a decis să se înscrie la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Ulterior, Anita Hartig a ajuns să cânte pe marile scene ale lumii, în Tokio, Milano, New York, Londra sau Moscova.

Ştefan Pop s-a născut tot la Bistriţa în anul 1987, fiind absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj. La vârsta de 21 de ani a debutat în lumea muzicii clasice. La 23 câștiga pe scena Scalei din Milano unul dintre cele mai importante concursuri europene pentru soliştii de operă, Operalia. Concursul a fost înfiinţat şi coordonat de marele tenor spaniol Placido Domingo. La 25 de ani, Ștefan Pop obținea marele premiu al concursului internaţional de interpretare de la Seul (Coreea de Sud). 

Tenorul Ovidiu Purcel este solist al Operei din Düsseldorf (Deutsche Oper am Rhein). A absolvit Academia de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca, clasa conf.univ.dr. Marius-Vlad Budoiu. A câștigat numeroase competiții naționale de interpretare vocală.  Este invitat periodic la Opera Națională Română din Cluj. Alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania Cluj-Napoca a susținut un turneu în Tel Aviv. A fost coleg de clasă cu tenorul Ștefan Pop, absolvind Liceul de muzică „Tudor Jarda” în 2004. L-am admirat ultima oară tot pe pietonalul Liviu Rebreanu, în 2019, la ultima ediție din Târgul Mare al Bistriței.

FOTO/VIDEO: Din Düsseldorf, acasă, ovaţionat şi aplaudat la scenă deschisă…!

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!