8.1 C
Bistrița
marți, februarie 27, 2024

Bistrița, mai atractivă decât Suceava pentru studenți?! Ce îi face pe tineri să stea totuși pe gânduri…

Potrivit reprezentanților Universității Tehnice, unitatea de învățământ a devenit mai atractivă până și ca Suceava, asta datorită programelor de licență și masterat inovatoare. Ar fi însă o problemă, care-i împiedică pe studenții din alte părți să vină la Bistrița…

Masteratele de robotică, electronică, inginerie medicală sau inginerie electrică ce există deja sau urmează să fie dezvoltate în cadrul UTCN, filiala bistrițeană, face ca toate locurile să fie ocupate an de an.

Asigurarea unui loc de muncă după terminarea studiilor, dar și posibilitatea de a studia alături de profesori universitari care vin din Cluj-Napoca, par să fie atuurile Universității Tehnice.

Acestea atrag studenți din întreg județul și chiar din județe vecine, reprezentând o concurență serioasă pentru universitatea de profil din Suceava. Singura problemă cu care se confruntă universitatea este reprezentată de lipsa locurilor de cămin.

Practic, universitatea nu prea poate să le asigure studenților suficiente locuri în cămin. Acest lucru se va rezolva parțial peste doi ani, când va fi gata lucrările la fostul Tribunal, clădire primită de UTCN în urmă cu trei ani, ce urmează să fie reabilitată. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Astfel, UTCN își va păstra sediul de pe strada Albert Berger, iar clădirea de pe strada Ecaterina Teodoroiu, care are și o ieșire în parcul municipal, va fi transformată în cămin pentru studenți. Universitatea colaborează și cu Colegiul Tehnic „Grigore Moisil”, unde folosește o parte din internat. Folosirea internatelor școlilor este o altă soluție luată în calcul de către universitate.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

ItalTextil Sărata angajează electrician și mecanic întreținere, Aquabis caută consilier juridic

Se fac angajări la ItalTextil Sărata! Aquabis are nevoie de un consilier juridic, iar Eurocompozite SRL caută lăcătuș mecanic și operatori. Locuri de muncă sunt disponibile și la RCB Electro, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos: