26.2 C
Bistrița
duminică, august 7, 2022

Bistrița-Năsăud: 13 cazuri pozitive, printre care un cadru didactic, un asistent medical și un ambulanțier de la SAJ, 13 persoane vindecate și un deces

Avem 1.252 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 13 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. 13 persoane au fost declarate vindecate. De asemenea, s-a înregistrat decesul cu numărul 88. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.136 cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 13 cazuri noi de infecție cu coronavirus, printre care un cadru didactic din Bistrița, un asistent medical și un ambulanțier, ambii angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță. Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 1.252 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

„Ambulanțierul (Bistrița) a fost depistat pozitiv la întoarcerea din concediu, nu a interacționat cu nimeni din cadrul SAJ. Asistentul (Năsăud) a fost ultima dată în tură joi noaptea. Colegii din tura respectivă sunt în izolare”, transmit reprezentanții Prefecturii.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 13 vindecări și un deces.

Decesul cu numărul 88 în județul Bistrița-Năsăud:

Bărbat, 76 ani, internat în data de 30 august în Secția Boli Infecțioase (cu sindrom febril), unde a și decedat ieri, 7 septembrie. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică cronică, fibrilație atrială, sechele accident vascular cerebral, demență mixtă.

În acest moment, în județul Bistrița-Năsăud sunt 118 cazuri active.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 08.09.2020, este următoarea:

 • 1.252 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 88 decese;
 • 1.046 persoane externate (695 externate vindecate și 351 externate la cerere);
 • 56 persoane izolate;
 • 402 persoane în carantină;
 • 308 teste efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Precizări din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 62 cadre medicale (18 medici, 44 asistenți) și 29 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 85 au fost externate.
 • 90 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 45 au fost externate.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Șase persoane au fost externate.
 • Zece persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. O persoană este externată la cerere, nouă au fost declarate vindecate.
 • 15 persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Toate persoanele au fost externate.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Toate persoanele au fost externate.
 • Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Toate sunt declarate vindecate.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 este angajat al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și o persoană angajată a Serviciului de Ambulanță Județean. Aceasta a fost vindecată.
 • 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari, asistenta socială a centrului și doi angajați parte din personalul auxiliar). Toți angajații centrului au fost vindecați. Din păcate, cinci beneficiari ai centrului au decedat, însă ceilalți au fost declarați vindecați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui alt centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află șase beneficiari și o infirmieră de la un alt centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 13 beneficiari și 5 infirmiere de la un centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud. Cele 5 infirmiere au fost externate la cerere.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar minor din cadrul Serviciului Social al DGASPC Bistrița-Năsăud.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află o asistentă de la un centru medico-social din județul Bistrița-Năsăud.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru didactic.

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.136 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 97.033. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 40.838 au fost declarate vindecate și externate, iar 12.590 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. De asemenea, 3.967 de persoane au decedat. În spitale se află internate 7.199 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 460 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 618 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 10.257 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.171 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea,  34.260 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 45 de persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 6.599 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 126 au decedat, iar 338 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...