-0.5 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 9, 2023

Bistrița-Năsăud: 34 de cazuri pozitive, 20 de persoane externate și un deces

Avem 1.768 de cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 34 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. 20 de persoane au fost externate din spital. Totodată s-a înregistrat și un deces. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 3.109 de cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 34 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, printre care un angajat al Consiliui Județean, doi elevi (Căianu Mic și Liceul cu Program Sportiv Bistrița), doi angajați ai unor agenți economici din județ, un medic de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, un angajat de la Spitalul Orășenesc Beclean, un fotbalist Gloria, un sportiv CSM și un angajat CS Gloria 2018. Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 1.768 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Reprezentanții Prefecturii transmit că întrucât zilele trecute a fost depistată pozitiv o asistentă de la Secția de Boli Cronice, tot persoalul secției a fost testat, iar rezultatele au fost negative.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 2 bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore 20 de persoane au fost externate din spital. De asemenea, s-a înregistrat și un deces în contextul pandemiei.

Decesul cu numărul 112 în Bistrița-Năsăud

Bărbat, 96 ani, internat în data de 6 octombrie în Secția Boli Infecțioase (Pneumonie și Infecție confirmată Covid-19), unde a decedat ieri, 12 octombrie. Comorbidități: Hipertensiune arterială, Accident vascular cerebral sechelar,  Insuficiență renală, Cașexie.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 13.10.2020, este următoarea:

 • 1.768 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 112 decese;
 • 1.531 persoane externate (1.165 externate vindecate și 366 externate la cerere);
 • 161 persoane izolate;
 • 711 persoane în carantină;
 • 361 teste efectuate (358 de teste efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, restul la laboratoare private)

Precizări din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 85 cadre medicale (21 medici, 63 asistenți, 1 kinetoterapeut) și 36 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 103 persoane au fost externate.
 • 117 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 58 au fost externate.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Șase persoane au fost externate.
 • 13 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Zece persoane au fost externate.
 • 3 persoane bolnave de CoVid-19 sunt angajate ale Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.
 • 2 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul CFR. Una dintre acestea a fost externată.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află 8 beneficiari și o infirmieră de la un centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce privește beneficiarii, șase au fost externați, iar din păcate, unul a decedat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari și 13 angajați de la un centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud. 5 angajați au fost externați. Totodată, au fost externați și 15 beneficiari.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și șapte angajați de la o unitate medico-socială din județul Bistrița-Năsăud. (3 asistenți medicali și un personal auxiliar). O persoană (asistent medical) a fost externată.
 • Cinci persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Patru sunt declarate vindecate, iar o persoană este în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 7 fotbaliști. Doi dintre aceștia au fost externați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 4 handbaliste și un angajat de la CS Gloria 2018
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află doi sportivi de la CSM.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 15 cadre didactice. În acest moment, două dintre acestea sunt cazuri active.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 20 din cazurile active sunt elevi. Unul dintre acesta este internat în spital, unul în evaluare, iar restul de află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un asistent social de la un centru de asistență pentru vârstnici.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar și un angajat de la o casă de tip familial din subordinea DGASPC BN. Angajatul a fost externat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat de la un centru de plasament din subordinea DGASPC.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 11 angajați ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud. Două persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 angajați ai Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița (dintre care 1 medic și 9 asistenți medicali). Cinci persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 17 angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție. 15 persoane au fost externate, iar două persoane sunt în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița (10 angajați ai Blocului Alimentar, trei registratori și o îngrijitoare de curățenie din Ambulatoriul integrat – Policlinica Bistrița). O persoană a fost externată.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Spitalului Orășenesc Beclean.

Situația privind cazurile COVID 19, pe UAT-uri, în imaginile de mai jos:

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 3.109 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 160.461. 120.515 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, 5.535 persoane au decedat, față de ultima raportare înregistrându-se 68 de decese. În spitale se află internate 9.399 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 651 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 770 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 15.306 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.886 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 34.496 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 23 de persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 6.812 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 126 au decedat, iar 797 au fost declarați vindecați.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.