11.1 C
Bistrița
duminică, mai 16, 2021

Bistrița-Năsăud: 36 de cazuri pozitive și un deces în ultimele 24 de ore

Avem 1.923 de cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 36 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. 27 de persoane au fost externate la cerere din spital. De asemenea, s-a înregistrat și un deces. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 3.952 de cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 36 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, printre care 3 angajați ai unor agenți economici și un elev de la Școala Generală nr. 6. Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 1.923 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 5 bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore 27 de persoane au fost externate la cerere din spital. Totodată s-a înregistrat încă un deces în contextul pandemiei.

Decesul cu numărul 115 în Bistrița-Năsăud

Bărbat, 46 ani, internat în data de 8 octombrie în Secția Boli Infecțioase (Pneumonie, Insuficiență respiratorie acută, Infecție confirmată cu Covid-19 – formă severă), transferat în Secția ATI în aceeași zi. Pe fondul evoluției nefavorabile a stării de sănătate, a decedat astăzi, 16 octombrie (ora 05:15). Comorbidități: Insuficiență renală acută,  Obezitate morbidă.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 17.10.2020, este următoarea:

 • 1.923 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 115 decese;
 • 1.640 persoane externate (1.167 externate vindecate și 473 externate la cerere);
 • 1.029 persoane în carantină;
 • 211 persoane izolate;
 • 302 teste efectuate (178 de teste efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, restul la laboratoare private)

Precizări din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 87 cadre medicale (21 medici, 65 asistenți, 1 kinetoterapeut) și 37 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 104 persoane au fost externate.
 • 128 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 61 au fost externate.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Șase persoane au fost externate.
 • 13 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Zece persoane au fost externate.
 • 4 persoane bolnave de CoVid-19 sunt angajate ale Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Două dintre acestea au fost externate.
 • 2 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul CFR. Una dintre acestea a fost externată.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află 8 beneficiari și o infirmieră de la un centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce privește beneficiarii, șase au fost externați, iar din păcate, unul a decedat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari și 13 angajați de la un centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud. 5 angajați au fost externați. Totodată, au fost externați și 15 beneficiari.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și șapte angajați de la o unitate medico-socială din județul Bistrița-Năsăud. (3 asistenți medicali și un personal auxiliar). O persoană (asistent medical) a fost externată.
 • Cinci persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Patru sunt declarate vindecate, iar o persoană este în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 8 fotbaliști. Doi dintre aceștia au fost externați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 4 handbaliste și un angajat de la CS Gloria 2018.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află doi sportivi de la CSM.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 16 cadre didactice. În acest moment, două dintre acestea sunt cazuri active.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 28 din cazurile active sunt elevi. Doi dintre aceștia cinci sunt internați în spital, iar restul de află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un asistent social de la un centru de asistență pentru vârstnici.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar și un angajat de la o casă de tip familial din subordinea DGASPC BN. Acestea au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat de la un centru de plasament din subordinea DGASPC.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 11 angajați ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud. Două persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 angajați ai Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița (dintre care 1 medic și 9 asistenți medicali). Cinci persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 17 angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție. 15 persoane au fost externate, iar două persoane sunt în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița (10 angajați ai Blocului Alimentar, trei registratori, și o îngrijitoare de curățenie din Ambulatoriul integrat – Policlinica Bistrița). O persoană a fost externată.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Spitalului Orășenesc Beclean.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Agenției pentru Plăți și Intervenție Agricultură Bistrița-Năsăud.

Situația privind cazurile COVID 19, pe UAT-uri, în imaginile de mai jos:

 

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 3.952 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 176.468. 129.556 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, 5.812 persoane au decedat, față de ultima raportare înregistrându-se 63 de decese. În spitale se află internate 9.802 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 745 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 871 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 18.748 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.308 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 44.154 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 46 de persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 6.829 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 126 au decedat, iar 797 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

PRO-COMPRESOARE Bistrița – lider în vânzarea de compresoare noi și second hand. La nevoie, le poți și închiria

PRO-COMPRESOARE Bistrița este lider local în furnizarea și întreținerea compresoarelor cu șurub,  diesel sau oil free....

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...