1.9 C
Bistrița
miercuri, decembrie 1, 2021

Bistrița-Năsăud: 6 cazuri pozitive, printre care un asistent medical și un angajat al Leoni și 7 persoane vindecate

Avem 1.134 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 6 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. 7 persoane au fost declarate vindecate. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.365 cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 6 cazuri noi de infecție cu coronavirus, printre care un asistent medical de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița și un angajat de la Leoni. Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 1.134 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 4 bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 7 vindecări.

În acest moment, în județul Bistrița-Năsăud sunt 96 cazuri active.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 29.08.2020, este următoarea:

 • 1.134 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 83 decese;
 • 955 persoane externate;
 • 44 persoane izolate;
 • 389 persoane în carantină,
 • 168 de teste efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Precizări din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 57 cadre medicale (18 medici, 39 asistenți) și 21 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 75 au fost externate.
 • 85 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 40 au fost externate.
 • Șase persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Trei au fost declarate vindecate.
 • Nouă persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Toate au fost declarate vindecate.
 • 15 persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Zece dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Două au fost declarate vindecate.
 • Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Toate sunt declarate vindecate.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 este angajat al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și o persoană angajată a Serviciului de Ambulanță Județean. Aceasta a fost vindecată.
 • 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari, asistenta socială a centrului și doi angajați parte din personalul auxiliar). Toți angajații centrului au fost vindecați. Din păcate, patru beneficiari ai centrului au decedat, însă ceilalți au fost declarați vindecați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui alt Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.365 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 85.833. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 37.388 au fost declarate vindecate și externate, iar 10.618 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. De asemenea, 3.539 de persoane au decedat. În spitale se află internate 7.225 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 490 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 651 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 8.982 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.748 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea,  32.968 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 72 de persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 6.589 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 126 au decedat, iar 338 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO: Fetelor, s-a deschis Ciao Bella! Magazin de lenjerie intimă, dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor!

Ce cadou frumos pentru doamnele și domnișoarele din Bistrița, venit fix înaintea sărbătorilor de iarnă, când...

NOI locuri de muncă la Betak, Electroplast, IMP România și Leoni

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Betak, ItalTextil Sărata, Panouri Decorative și IMP România (Fosta Netex). Aici este nevoie de operatori și tehnician producție. Oferta completă, mai jos:

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.