6.6 C
Bistrița
luni, martie 4, 2024

Bistrița-Năsăud: 87 de cazuri pozitive în ultimele 24 de ore. Municipiul Bistrița trece de pragul de infectare de 4/1000 de locuitori

Avem 2.625 de cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 87 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. De asemenea, s-au înregistrat și 2 decese în contextul pandemiei. 25 de persoane au fost externate la cerere din spital, iar un bistrițean a fost declarat vindecat. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 6.546 de cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 87 de cazuri noi de infecție cu coronavirus. Printre persoanele confirmate pozitiv se numără 4 beneficiari și 9 angajați ai unui Centru pentru Protecția Copilului din subordinea DGASPC BN, 5 angajați ai unor agenți economici și 2 angajați ai Instituției Prefectului. Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 2.625 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori a depășit astăzi pragul de 4/1000 în municipiul Bistrița.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 8 bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore 25 de persoane au fost externate la cerere din spital și un bistrițean a fost declarat vindecat. Totodată, s-au înregistrat 2 decese în contextul pandemiei.

Decesul cu nr. 134 în județul Bistrița-Năsăud

Bărbat, 82 de ani, internat în 26 octombrie pe Boli Infecțioase (pneumonie acuta, insuficienta respiratorie acuta), unde a și decedat, în 29 octombrie, ora 01.30. La internare, din UPU avea puse și diagnosticele: diabet zaharat, cardiopatie ischemica cronica, fibrilație arteriala.

Decesul cu nr. 135 în județul Bistrița-Năsăud

Bărbat, 93 ani, internat în 5 oct. pe Boli Infectioase (pneumonie acuta, insuficienta respiratorie acuta), externat ameliorat in 21 oct. Revine și este internat pe Boli Infecțioase in 24 oct. (stare postpneumonie Covid-19, insuficienta respiratorie acuta), unde a decedat în 29 oct., ora 05.17. Comorbidități: hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica cronica, dementa.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 30.10.2020, este următoarea:

2.625 cazuri confirmate de CoVid-19;

135 decese;

2.119 persoane externate (1.200 externate vindecate și 919 externate la cerere);

1.258 persoane în carantină;

389 persoane izolate;

571 teste efectuate (227 efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, restul la laboratoare private).

Precizări din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 99 cadre medicale (25 medici, 73 asistenți, 1 kinetoterapeut) și 37 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 109 persoane au fost externate.
 • 164 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 69 au fost externate.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Toate au fost externate.
 • 31 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. 15 persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 3 angajați ai Instituției Prefectului.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află 8 beneficiari și o infirmieră de la un centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce privește beneficiarii, șase au fost externați, iar din păcate, unul a decedat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari și 13 angajați de la un centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud. 5 angajați au fost externați. Totodată, au fost externați și 15 beneficiari.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și șase angajați de la o unitate medico-socială din județul Bistrița-Năsăud. (3 asistenți medicali și 3 persoane, parte din personal auxiliar). O persoană (asistent medical) a fost externată.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Cinci dintre acestea se află în izolare la domiciliu, iar restul au fost declarate vindecate.
 • Cinci persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Patru sunt declarate vindecate, iar o persoană este în izolare la domiciliu.
 • Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Trei dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 21 angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție. Șapte persoane sunt în izolare la domiciliu, iar restul au fost declarate vindecate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 9 fotbaliști. Doi dintre aceștia au fost externați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 5 handbaliste și doi angajați de la CS Gloria 2018. Cinci dintre acestea au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află doi sportivi de la CSM.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 24 din cazurile active sunt cadre didactice. Dintre acestea, două persoane sunt internate, iar restul se află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 20 din cazurile active sunt elevi. Toți se află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un asistent social, 4 angajați și un medic rezident de la trei centre de asistență pentru vârstnici din județ.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei beneficiari și doi angajați ai unui Centru pentru Protecția Copilului din subordinea DGASPC BN. Într-un alt asemenea centru din județ, se află alte 13 persoane confirmate cu Coronavirus (4 beneficiari și 9 angajați).
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar și doi angajați de la o casă de tip familial din subordinea DGASPC BN. Acestea au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat de la un centru de plasament din subordinea DGASPC.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 angajați ai Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița (dintre care 1 medic și 9 asistenți medicali). Toate persoanele au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 18 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița (printre care 1 angajat departament resurse umane, 10 angajați ai Blocului Alimentar, trei registratori, și o îngrijitoare de curățenie din Ambulatoriul integrat – Policlinica Bistrița). O persoană a fost externată.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Spitalului Orășenesc Beclean.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei angajați ai Agenției pentru Plăți și Intervenție Agricultură Bistrița-Năsăud. Toate au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și 46 de bolnavi de la un cămin de persoane vârstnice din județ, dintre care 11 sunt infirmieri, iar restul beneficiari.

Incidența cazurilor COVID 19, pe UAT-uri, în imaginile de mai jos:

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6.546 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 235.586. 167.897 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, 6.867 persoane au decedat, față de ultima raportare înregistrându-se 103 de decese. În spitale se află internate 11.236 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 917 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.059 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 28.762 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.253 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 53.050 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 15 persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 6.852 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 126 au decedat, iar 797 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....