13 C
Bistrița
vineri, august 12, 2022

BISTRIȚA: Reguli speciale pentru slujba de Bobotează și sfințirea Aghiasmei Mari

Așa cum era de așteptat, slujba religioasă specială de Bobotează va fi organizată în condiții deosebite, în contextul pandemiei noului coronavirus. Cum va decurge evenimentul la Bistrița:

Patriarhia Română a anunțat programul ceremoniilor de Bobotează și măsurile speciale luate în acest an, în contextul pandemiei de coronavirus. 

Astăzi au loc în bisericile ortodoxe din România slujbele religioase de sfințire a Agiasmei Mari. Evenimentul specific ajunului de Bobotează amintește de ritualul Sfântului Ioan care l-a botezat pe Iisus Hristos în apele Iordanului – descoperindu-l şi arătându-l oamenilor: „Iată Mielul lui Dumnezeu cel care ridică păcatele lumii!

În acest an, din cauza pandemiei noului coronavirus, s-au impus reguli speciale.

Trebuie asigurate culoare speciale de acces, apa sfințită va fi îmbuteliată în sticle de 1 litru, iar masca este obligatorie – ca și distanță de 1,5 metri între credincioși.

La sărbătoarea Botezului Domnului din 6 ianuarie 2021 credincioșii vor primi, începând cu ora 7:00, Aghiasma Mare sfințită și îmbuteliată în ziua de 5 ianuarie, iar cu Aghiasma Mare din 6 ianuarie vor fi doar binecuvântați prin stropire”, a anunțat Patriarhia Română.

Reprezentanții Protopopiatului Ortodox Bistrița au transmis că în această dimineață se va desfășura la Panteonul Bisericii de la Coroana, în aer liber, slujba de sfințire a Aghiasmei Mari.

La fel se va întâmpla în fiecare biserică ortodoxă din județ. Apa sfințită de preoți va fi oferită credincioșilor din Bistrița mâine – după Sfânta Liturghie oficiată de Bobotează – gata îmbuteliată în sticle.

Vor fi respectate toate măsurile de precauție necesare pentru a limita răspândirea virusului – au mai precizat reprezentanții Protopopiatului Ortodox din Bistrița.

Foto @ Arhivă / Slujba de Bobotează 2020

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...