-2 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

BISTRIȚA: Reguli speciale pentru slujba de Bobotează și sfințirea Aghiasmei Mari

Așa cum era de așteptat, slujba religioasă specială de Bobotează va fi organizată în condiții deosebite, în contextul pandemiei noului coronavirus. Cum va decurge evenimentul la Bistrița:

Patriarhia Română a anunțat programul ceremoniilor de Bobotează și măsurile speciale luate în acest an, în contextul pandemiei de coronavirus. 

Astăzi au loc în bisericile ortodoxe din România slujbele religioase de sfințire a Agiasmei Mari. Evenimentul specific ajunului de Bobotează amintește de ritualul Sfântului Ioan care l-a botezat pe Iisus Hristos în apele Iordanului – descoperindu-l şi arătându-l oamenilor: „Iată Mielul lui Dumnezeu cel care ridică păcatele lumii!

În acest an, din cauza pandemiei noului coronavirus, s-au impus reguli speciale.

Trebuie asigurate culoare speciale de acces, apa sfințită va fi îmbuteliată în sticle de 1 litru, iar masca este obligatorie – ca și distanță de 1,5 metri între credincioși.

La sărbătoarea Botezului Domnului din 6 ianuarie 2021 credincioșii vor primi, începând cu ora 7:00, Aghiasma Mare sfințită și îmbuteliată în ziua de 5 ianuarie, iar cu Aghiasma Mare din 6 ianuarie vor fi doar binecuvântați prin stropire”, a anunțat Patriarhia Română.

Reprezentanții Protopopiatului Ortodox Bistrița au transmis că în această dimineață se va desfășura la Panteonul Bisericii de la Coroana, în aer liber, slujba de sfințire a Aghiasmei Mari.

La fel se va întâmpla în fiecare biserică ortodoxă din județ. Apa sfințită de preoți va fi oferită credincioșilor din Bistrița mâine – după Sfânta Liturghie oficiată de Bobotează – gata îmbuteliată în sticle.

Vor fi respectate toate măsurile de precauție necesare pentru a limita răspândirea virusului – au mai precizat reprezentanții Protopopiatului Ortodox din Bistrița.

Foto @ Arhivă / Slujba de Bobotează 2020

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...