21.6 C
Bistrița
duminică, aprilie 14, 2024

Bistrițeanul Beni Pop, descris de o prestigioasă revistă germană drept „un tânăr bas excepțional, cu o carieră în ascensiune”

Beni Pop s-a născut la Bistrița și a iubit muzica de mic. În 2018 a ocupat locul 16 în lume, într-un concurs internațional al celor mai buni interpreți de operă. O prestigioasă revistă din Germania l-a descris drept „un tânăr bas excepțional, cu o carieră în ascensiune”. Iar vineri seara a încântat publicul, la Cluj.

Bistrițeanul Beniamin Pop are 31 de ani. Provine dintr-o familie de bistrițeni, fiind cel mai mic dintre cei patru copii ai familiei. Fineas, Diana, Rebeca și Beni au cu toții înclinații artistice.

A studiat la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, apoi continuându-și studiile la Conservatorul din Cluj. În timpul anilor de studenție și masterat a făcut parte din corul Filarmonicii din Cluj, iar apoi a fost angajat ca și solist la Opera din Cluj. La doar 25 de ani a fost acceptat la studioul de operă al Operei din Dusseldorf.

În 2018 s-a „bătut” cu peste 1.000 de interpreți din întreaga lume, ajungând printre cei 16 finaliști.

Vineri seara, bistrițeanul a încântat publicul prezenta la Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj

Un eveniment de excepție a avut loc aseară în Cluj Napoca, la Filarmonica de Stat Transilvania. S-a pus în scenă „Messa da Requiem” – de Giuseppe Verdi.

Pe scenă au urcat:

 • Corul și Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”
 • David Crescenzi, dirijor
 • Luiza Fatyol, soprană
 • Orsolya Veress, mezzosoprană
 • Remus Alăzăroae, tenor
 • Beniamin Pop, bas
 • Cornel Groza, dirijorul corului

„Beniamin Pop a absolvit studiile de licență și masterat ale Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”, la clasa de canto a lui Marius Vlad Budoiu. În timpul studiilor a făcut parte din Corul Filarmonicii de Stat „Transilvania”, apoi a fost solist al Operei Naționale Române din Cluj.

Din 2016 locuiește în Germania, unde a fost membru al studioului de operă al Deutsche Oper am Rhein, din Düsseldorf și Duisburg. Aici a avut oportunitatea să își perfecționeze arta în cadrul cursurilor de măiestrie sub îndrumarea unor personalități muzicale de renume internațional, precum: Linda Watson, Peter Seiffert, Helen Donath, Bo Skovhus, David Syrus și alții. După absolvirea studioului de operă a devenit membru al ansamblului de soliști.
Tânărul bas a acumulat în scurt timp un repertoriu vast, principalele roluri interpretate fiind:
 • Colline (Boema)
 • Figaro (Nunta lui Figaro)
 • Leporello (Don Giovanni)
 • Der Landgraf (Tannhäuser)

Rolul Der Landgraf i-a adus și o menționare în prestigioasa revista germană de operă „Das Opernglas”, care îl descrie ca fiind un tânăr bas excepțional, cu o carieră în ascensiune”, a anunțat Filarmonica de Stat Transilvania pe Facebook.

Bistrițeanul Beni Pop a postat și un clip pe pagina sa, în care se pregătea pentru marele eveniment de vineri:


Despre Beniamin Pop, Bistrițeanul.ro a mai scris aici:

Beni Pop, bistrițeanul care se luptă AZI pentru titlul de CEL MAI BUN cântăreț tânăr de operă DIN LUME! Să-l urmărim și să-l susținem!

VIDEO: Felicitări Beni Pop pentru interpretarea din Letonia!

FOTO: Sărbătoare… Muzicieni renumiți, care și-au început cariera în Bistrița

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...