-8.6 C
Bistrița
miercuri, februarie 8, 2023

Bistrițenii care se întorc acasă definitiv, ”ghidați” prin birocrație de doi angajați ai Primăriei Bistrița. UNDE va fi centrul destinat lor:

Un centru dedicat bistrițenilor ce se întorc definitiv acasă se va deschide vineri. Momentan, doar două persoane vor lucra acolo. ”Vor fi doi angajați ai Primăriei Bistrița. Momentan nu facem angajări!” a declarat Ioan Turc.

Tot mai mulți bistrițeni doresc să se întoarcă definitiv acasă. Doar că, după ce își desfac bagajele, ”reintegrarea” e extrem de greoaie, din mai multe considerente:

  • copiii născuți în străinătate au dificultăți în adaptarea la sistemul școlar
  • Birocrația din România le dă mari bătăi de cap

În urma unei întâlniri cu o familie de bistrițeni ce era pe punctul de a se reîntoarce în Spania deoarece nu reușeau să facă față celor două provocări, primarul a venit cu ideea de a-i ajuta.

Am luat această decizie ținând cont de faptul că oamenii care se reîntorc din străinătate nu vin cu mâna întinsă. Nu vin să ceară nici locuință socială, nici locuri de muncă. Ei au trăit într-un sistem bine așezat, sunt oameni care au cultul muncii, iar în același timp sunt oameni care doresc să simtă că s-au întors acasă. Un grup de consiliere și sprijin pentru acești oameni mi se pare extrem extrem de important. România din care au plecat nu seamănă toarte mult cu România în care se întorc. Nici din punct de vedere instituțional. Sunt oameni care vor dori să înceapă afaceri, îi vom ajuta să facă acest lucru” a declarat primarul Ioan Turc, într-o conferință de presă.

Centrul se deschide vineri. Momentan, cu doi angajați

Vineri, 1 iulie, se va deschide centrul dedicat bistrițenilor care vor să se întoarcă definitiv acasă. Acesta va funcționa în clădirea Primăriei Bistrița, în cadrul ”Centrului de Informare Turistică” din Piața Centrală nr 4.

Momentan, centrul va funcționa cu doi angajați

Bistrița este primul oraș din România care va avea acest tip de servicii pentru românii din Diaspora. În prima etapă, două persoane vor deservi acest serviciu. Vom vedea dacă se va impune suplimentarea numărului de persoane care lucrează acolo. Momentan folosim resursa umană pe care o avem. Nu vom face angajări”, a declarat Ioan Turc.

Conform primarului, biroul de consiliere are ”parteneriate cu instituții precum ISJ, AJOFM, ITM, AJPIS, CJAS, etc. Astfel, bistrițenii care se întorc definitiv acasă, vor găsi aici tot ceea ce au nevoie pentru a se reintegra în oraș. Aici vor primi informații importante și sprijin instituțional în problemele care apar”.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...