-3.4 C
Bistrița
luni, decembrie 4, 2023

Bistrițenii se dau pe brazdă: Văd cerșetorii și anunță Poliția Locală! Un bărbat cu probleme psihice, internat forțat

Campania intensă de combatere a cerșetoriei pare să îi transforme și pe bistrițeni. Aceștia au început să sesizeze polițiștii locali atunci când văd pe cineva apelând la mila publicului. Un bărbat cu probleme psihice, internat forțat.

În ultimele luni, cerșetorii depistați de polițiștii locali și angajații DAS apelând la mila publicului au fost sancționați. Minorii găsiți la cerșit au fost preluați de Protecția Copilului BN.

Se pare că și bistrițenii încep să înțeleagă să NU mai dea bani, ci să anunțe autoritățile. În ultimele zile, în urma sesizărilor cetățenilor au fost identificați mai mulți cerșetori. Unii au fost amendați, iar unul, recalcitrant, internat forțat la Psihiatrie.

Internare nevoluntară pe strada Someșului a unui pacient cunoscut ca fiind cu dizabilități psihice.

Am fost solicitați de Direcția de Asistență Socială Bistrița, să venim în sprijinul inspectorilor, în identificarea, preluarea și transportarea la unitatea medicala de profil a unui pacient cu dizabilități psihice.

Bărbatul este diagnosticat cu o boala psihică ce pune în pericol integritatea și siguranța cetățenilor. Nu se conformează tratamentului medical, este violent, practică cerșetoria și este cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice.

Acesta a fost găsit de multe ori dormind sau consumând băuturi alcoolice, atât în zona fântânii arteziene din Piața Centrală cât și în foișorul din parcul municipal Regele Mihai I al României, fiind un pericol pentru mamele cu copii sau adolescenții ce frecventează acea zona a parcului. Urmare a acestor fapte, Direcția de Asistență Socială ne-a solicitat sprijinul.

A fost identificat de către colegii noștri pe pietonalul străzii Liviu Rebreanu. Acesta apela la mila cetățenilor de la terase iar în momentul abordării, a devenit agitat si violent atât față de colegii noștri dar și față de persoanele aflate pe terasă.

A fost transportat la unitatea medicala de pe strada Someșului și solicitată declanșarea procedurii de internare nevoluntară pe motivul că este un pacient cronic ce pune în pericol siguranța cetățenilor și nu se poate conforma la tratamentul zilnic prescris.

Medicii au decis internarea bărbatului. Nu este un caz fericit, dar siguranța bistrițenilor primează .

Colegii noștri au primit foarte multe sesizări de la cetățeni de la începutul acestei campanii. Fapt ce ne bucură deoarece vedem că atât bistrițenii cât și societatea civilă reacționează.

Azi a fost semnalată prezența unui cerșetor recalcitrant pe bulevardul Decebal care aducea injurii folosind expresii jignitoare la adresa trecătorilor. A fost sancționat cu 1.000 lei în baza legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
La Carrefour, pe strada Arțarilor am identificat două cerșetoare de profesie. Au fost sancționate cu 300 lei tot în baza legii 61/1991, pentru apelarea la mila publică. Toate persoanele identificate apelând la mila publică au fost îndrumate spre domiciliu. Continuăm…”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.