BN: Școli de top din mediul rural. Surprize la examenul de Evaluare Națională

BN: Școli de top din mediul rural. Surprize la examenul de Evaluare Națională

Surprize, în clasamentul școlilor din mediul rural, la examenul de Evaluare Națională. Asta deși ultimele patru luni de școală s-au realizat online, iar elevii de la țară nu prea au avut mijloacele electronice necesare. Iar când au avut tablete, nu au avut conexiune la internet. Cu toate acestea, în Bistrița-Năsăud școlile din mediul rural au făcut o figură frumoasă.

S-au obținut multe note de 10, fie la Română, fie la Matematică, în școlile din mediul rural. Mai mult, unele unități de învățământ se pot lăuda cu promovabilitate de 100%.

46% dintre elevii din mediul rural au luat note sub 5 la Matematică, față de doar 19,6% dintre elevii de la orașe – se arată într-o analiză realizată de Consiliul Național al Elevilor. La Limba română, 26% dintre elevii din mediul rural au luat note sub 5, în vreme ce la orașe procentul acestora este de doar 10% – punctează cei de la Biziday.

38,03% dintre elevii din mediul rural au obținut medii sub 5, comparativ cu 15,08% la orașe. 

Școli de top din mediul rural, în Bistrița-Năsăud

Școala gimnazială Nr 1 din Lunca Ilvei pare să fie surpriza examenului: doi elevi care învață aici au reușit performanța de a lua media maximă – 10 la Română și 10 la Matematică. 36 de elevi au terminat aici clasa a VIII-a. Dintre aceștia 5 nu au reușit să obțină media 5 la Evaluare. În schimb, jumătate dintre elevi au trecut Evaluarea cu medii peste 8.

Școala gimnazială „Sever Pop” din Poiana Ilvei este printre puținele școli din județ cu o promovabilitate de 100%. Dintre cei 14 absolvenți de clasa a VIII-a 8 elevi au obținut medii peste 8 la Evaluare. 

Și Școala profesională din Târlișua – unde învață 12 elevi – se laudă cu o promovabilitate de 100%, însă aici 5 elevi nu s-au prezentat la examen. Au fost consemnate 6 medii peste 8 și o medie de 6.47.

Singurul absolvent de clasa a VIII-a de la Școala gimnazială din Matei a reușit să obțină media 7.25 și o promovabilitate de 100% pentru școala sa.

Cu o promovabilitate de 100% se poate lăuda și Școala Gimnazială din Gersa. Toți cei 8 elevi care au absolvit clasa a VIII-a au obținut medii peste 5.50, iar jumătate dintre elevi au luat peste 9.20 la Limba Română.

Școala profesională „Florian Porcius” din Rodna, a înregistrat, de asemenea, rezultate foarte bune. Din cei 58 de elevi, 2 au absentat de la examen, iar 6 nu au reușit să obțină media de trecere. 

6 din cei 25 de elevi ai Școlii profesionale „Tiberiu Morariu” din Salva nu au obținut medii de trecere la Evaluare. În schimb instituția se poate lăuda cu o notă de 10 la Română, și alte 9 note peste 9 la această disciplină.

Liceul tehnologic „Ion Căian Românul din Căianu Mic, are 13 elevi de clasa a VIII-a, din care 5 nu au reușit să promoveze Evaluarea Națională. Un elev al școlii a obținut, în schimb, 10 la Română și 9.15 la Matematică.

Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” din Maieru a avut 68 de absolvenți în ciclul gimnazial. 12 elevi au obținut medii sub 5, nereușind să promoveze examenul.

5 elevi din Maieru au luat, în schimb, 10 la Română și unul a obținut 10 la Matematică.

Liceul Tehnologic Feldru – 44 absolvenți, dintre care 9 au luat medii sub 5. au fost și două note de 10 la Română și un 10 la Matematică.

Liceul Tehnologic Lechința – 40 absolvenți, dintre care 3 au lipsit de la examen. 19 elevi au reușit să obțină medii peste 5, în timp ce 18 elevi nu au promovat examenul, obținând medii sub 5.

Liceul Tehnologic Telciu – 37 de absolvenți de clasa a VIII-a, 1 absent și 10 medii sub 5. Un elev a reușit să obțină 10 la Română, iar 11 medii au fost peste 8.

Liceul Teoretic CR Vivu” Teaca – 34 de absolvenți, dintre care aproape jumătate nu au reușit să obțină medii de trecere. 16 elevi au primit sub 5, în timp ce 18 copii au fost notați cu medii peste 6.

Școala gimnazială „Dariu Pop” din Măgura Ilvei – 17 absolvenți, 5 au medii sub 5, iar 12 elevi au medii peste 5. Între cei 12 – 4 medii peste 8.55.

Școala gimnazială Dsida Jeno” din Vița – 6 absolvenți, între care 4 elevi au medii sub 4.41, un elev a obținut 5.15 iar un alt elev a obținut 6.68

Școala gimnazială „Enea Grapini” din Șanț – 37 absolvenți și 1 absent. Aici sunt 11 note peste 9 la română, o notă de 10, dar și 12 elevi care nu au reușit să obțină media de trecere.

Școala gimnazială „Gavril Istrate” Nepos – 22 absolvenți – 2 absenți și 6 elevi cu medii sub 5.

La Școala gimnazială „Petru Rareș” din Ciceu-Mihăiești – dintre cei 8 absolvenți, 2 nu s-au prezentat la examen, iar 2 au luat medii de 3 și 4. Aici doar 4 elevi au reușit să treacă examenul.

La Școala gimnazială „George Coșbuc” din Coșbuc – unul dintre cei 12 absolvenți a reușit să ia 10 la Română. În timp ce 4 elevi nu au reușit să obțină media 5.

Școala gimnazială „Ioan S Pavelea” Runcu Salvei – 14 absolventi, 4 absenți și o singură medie de 8.45. 3 elevi au obținut medii între 7 și 7.85. 6 elevi nu au reușit să treacă examenul cu media 5.

Școala gimnazială „Iacob și Ioachim Mureșanu” Rebrișoara se poate lăuda de asemenea cu o notă de 10 la Română. Dintre cei 29 absolvenți doar doi nu au promovat examenul de Evaluare.

La Școala gimnazială „Liviu Rebreanu” din Chiuza – dintre cei 15 absolvenți, doar 3 au luat medii sub 5 la Evaluare.

La Școala gimnazială „Vasile Scurtu” din Parva – din cei 32 de absolvenți – 2 elevi au luat 10 la Română. Aici s-a înregistrat 1 absent, iar 11 copii nu au reușit să obțină media 5.

Școala gimnazială din Braniștea a avut doar doi absolvenți de clasa a VIII-a. Un elev nu s-a prezentat la examen, iar celălalt a obținut media 6.50.

Școala gimnazială din Ilva Mică a avut 20 de absolvenți, dintre care doar 3 nu au obținut nota de trecere.

Din cei 31 de absolvenți ai Școlii gimnaziale din Dumitra – unul nu s-a mai prezentat la Evaluarea Națională, iar 9 nu au luat notă de trecere.

Și la Școala gimnazială din Nimigea de Jos – s-a înregistrat un 10 la Română. Din cei 28 de absolvenți, doar 6 au trecut examenul de Evaluare. 4 elevi nu s-au prezentat la examen, iar 18 elevi au luat medii sub 4.90.

Din cei 3 absolvenți de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială din Colibița – 2 nu s-au prezentat la examen. Al treilea elev a obținut media 8.77.

Alte detalii despre rezultatele obținute la Evaluarea Națională de elevii școlilor din mediul rural puteți descoperi AICI.

Foto deschidere @ Primăria Lunca Ilvei

Cristian Niculae: Ștergem ”cu buretele” datorii de 3,7 milioane de lei! Plus alte facilități fiscale iulie 7, 2020 - S-a votat! Bistrițenii vor avea parte de mai multe facilități fiscale. Iar dacă ei își fac datoria de cetățeni, municipalitatea e și ea iertătoare. ”Ștergem datorii de 3,7 milioane de lei. Plus că sunt și alte facilități fiscale deja adoptate și mai așteptăm undă verde și pentru altele!” a declarat Cristian Niculae.
Aquabis: Stradă din Beclean, fără apă azi, pentru câteva ore iulie 7, 2020 - O stradă din Beclean va rămâne fără apă astăzi, 7 iulie 2020, pentru câteva ore - anunță Aquabis.
Bistrița-Năsăud: Opt cazuri pozitive, 12 vindecați și un deces. La nivel național, 29.620 persoane infectate iulie 7, 2020 - Avem 582 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore opt bistrițeni au fost infectați cu coronavirus, 12 persoane au fost declarate vindecate și externate, iar o persoană infectată cu COVID-19 a decedat. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 397 de cazuri noi de infecție.
FOTO: Percheziții în Bistrița-Năsăud, Vâlcea și Italia într-un dosar penal de fraudă informatică și spălare de bani iulie 7, 2020 - Percheziții în România și Italia, mai exact în Bistrița-Năsăud, Vâlcea și Genova. Acțiunea are loc în cadrul unui dosar penal de fraudă informatică și spălare de bani. Prejudiciul cauzat - peste 1,5 milioane euro în mai puțin de un an.
VIDEO: Trimis în judecată la patru ani de când a omorât un bunic, în Uriu iulie 7, 2020 - Un accident rutier a avut loc la finele lui 2016, în Uriu. Un bunic a fost lovit din plin de un autoturism, în timp ce traversa neregulamentar DN 17. La aproape patru ani de la eveniment, șoferul a fost trimis în judecată.
FOTO: Parcul din Subcetate, aproape gata să fie dat în folosință iulie 7, 2020 - Lucrările la parcul din Subcetate aveau termen de finalizare în 30 iunie. Toate sunt așezate la locul lor, așa că mai urmează recepția. CÂND s-ar putea bucura locatarii din zonă de oaza verde:
Printr-un telefon a „convins” un bărbat să-i dea 10.000 de euro și 27.600 de lei. Acum va plăti iulie 7, 2020 - Un bistrițean este trimis în judecată pentru șantaj, după ce a reușit să convingă, doar cu un telefon, un bărbat să îi dea 10.000 de euro și 27.600 de lei. Acesta riscă acum închisoarea.
Pedepsirea celor responsabili de infectarea cu Covid și moartea a 5 bătrâni de la Maieru, în sarcina familiilor. Ce măsuri s-au luat iulie 7, 2020 - Invitată la Bistrițeanul Live, Anca Andrițoiu, șefa Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud a comentat și situația de la centrul de bătrâni de la Maieru, unde cinci persoane deja și-au pierdut viața, după ce au fost infectate cu Covid-19. Potrivit acesteia, practic sarcina tragerii la răspundere a vinovaților revine familiilor decedaților.
Trei nenorociri în mai puțin de o oră. A fost solicitată intervenția elicopterului SMURD iulie 6, 2020 - În mai puțin de o oră, trei nenorociri au avut loc în județ. Un bărbat și-a prins brațul într-o presă de balotat în Șieuț și s-a solicitat intervenția elicopterului SMURD. La scurt timp, un copil a fost lovit de mașină în localitatea Telciu, iar un bărbat cu handicap din Florești s-a electrocutat.
Două persoane infectate cu COVID 19 au cerut externarea, pe propria răspundere! iulie 6, 2020 - Curtea Consituțională a României a dat ”libertate” celor infectați cu COVID 19 să plece din spital, când vor, la cerere. Doi bistrițeni au profitat de această libertate.
Prins de două ori băut și fără permis la volan. A doua oară a fost aproape de comă alcoolică iulie 6, 2020 - Un bărbat riscă să își petreacă următorii ani după gratii, după ce a fost prins de două ori băut și fără permis, la volan. A doua oară a fost prins luna trecută, fiind aproape de comă alcoolică
Aquabis: „Vă rugăm să vă asigurați stocurile de apă necesare” Nu va fi apă în 7 iulie, în Năsăud și Rebrișoara iulie 6, 2020 - „Vă rugăm să vă asigurați stocurile de apă necesare”! Nu va fi apă mâine, 7 iulie, în Năsăud și Rebrișoara - transmite, într-un comunicat Aquabis.  
Al cincilea deces la Centrul de Bătrâni Maieru în contextul focarului de COVID 19 iulie 6, 2020 - Încă un deces al unui beneficiar al Centrului de Bătrâni Maieru s-a înregistrat azi. Numărul total al celor decedați ajunge astfel la cinci, în contextul focarului izbucnit acolo. La nivelul județului s-a înregsitrat decesul cu numărul 51.
Spitalul Județean trebuie să mute pe repede-nainte secțiile de pe Alba Iulia și Ghinzii, altfel riscă să piardă banii pentru modernizare iulie 6, 2020 - Spitalul Județean de Urgență Bistrița trebuie să relocheze cât de curând secțiile de pe Alba Iulia și respectiv Ghinzii, în caz contrar riscă să piardă finanțarea europeană pentru reabilitarea lor.
Bistrița-Năsăud: Un singur caz pozitiv, nouă vindecați și un deces. La nivel național, 29.223 persoane infectate iulie 6, 2020 - Avem 574 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore un singur bistrițean au fost infectat cu coronavirus, nouă persoane au fost declarate vindecate și externate, iar o persoană infectată cu COVID-19 a decedat. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 250 de cazuri noi de infecție.
NOI locuri de muncă, în Bistrița: Se caută conducător auto categoria C / CE, electrician, farmacist sau șef de fermă! iulie 6, 2020 - „Căutăm o persoană serioasă și descurcăreață, pentru un job cu program flexibil și pachet salarial atractiv!” Se caută ingineri construcții civile, industriale și agricole, dar și electrician auto, mecanic întreținere, arhitect sau proiectant. Oferta completă, mai jos:
Cine este tânărul care și-a pierdut viața în teribilul accident de la Leșu iulie 6, 2020 - Un grav accident de circulație a avut loc aseară în Leșu. Din nefericire, din cei cinci tineri aflați în mașină, unul a decedat și doi au ajuns la spital. Uțu, așa cum îi spuneau prietenii, a ieșit din mașină pe picioarele sale! Apoi s-a prăbușit, ca într-un final să părăsească lumea celor vii.
VIDEO: Pedepse mai mari pentru agresorii sexuali! Copiii nu recunosc formele unui astfel de abuz iulie 6, 2020 - La fiecare 6 ore, în România un minor este victima unei forme de abuz sexual! Cei mai mulți copii nu recunosc și nu pot detecta formele abuzului sexual, în lipsa informațiilor oferite într-un cadru organizat și profesionist. Acest cadru este școala - subliniază prof Cristina Iurișniți, deputat USR de Bistrița-Năsăud.
Aquabis: Fără apă azi, în Mijlocenii Bârgăului iulie 6, 2020 - Fără apă astăzi, 6 iulie 2020, în Mijlocenii Bârgăului - anunță Aquabis. În zonă s-a produs o defecțiune:
Tânăr din Subcetate, trezit din somn de poliție! Aveau treabă cu gagicuța ce-i dormea alături iulie 6, 2020 - Poliția a descins de dimineață în zona Subcetate. Un tinerel a fost trezit din somn de oamenii legii. N-aveau treabă cu el, ci cu domnișoara care îi dormea alături...
FOTO: GRAV accident în Leșu! O mașină a intrat într-un stâlp. Un tânăr a decedat iulie 5, 2020 - Un GRAV accident rutier s-a petrecut în urmă cu scurt timp în localitatea Leșu. O mașina a intrat într-un stâlp. O victimă este inconștientă. UPDATE: Tânărul de 21 de ani a decedat.
STOP JOC: Turc visează să bem apă direct din Colibița! Să fie, o bem și nefiltrată, dar să treacă conducta prin Wonderland iulie 5, 2020 - STOP JOC, toată lumea lasă tot ce are în mână jos și citește următoarea știre cu maximă atenție și seriozitate că tot vin alegerile locale și să știți pe cine și de ce votați. Cu scuzele de rigoare, vă informăm cu o întârziere de două zile, că i-a venit o idee candidatului PNL la Primăria Bistrița, Ioan Turc. Să bem apă din Colibița! Chiar așa, cine n-a visat să bea apă din lacul Colibița, acolo unde bogații și pensiunile mai deversează fosele septice în lac, cu îngăduința autorităților?! EXCELENTĂ IDEE! Da' cum v-a venit?
O clujeancă a rămas fără mașină, după ce a lăsat-o deschisă și cu cheia în contact, pe un podeț iulie 5, 2020 - O clujeancă de 33 de ani a rămas fără mașină, după ce și-a lăsat autoturismul parcat pe un podeț, deschis și cu cheia în contact. Mașina a fost găsită pe raza județului Sălaj.
Bătrân accidentat de un tractor cu cositoare în timp ce se odihnea în iarbă iulie 5, 2020 - Un incident bizar s-a petrecut pe un drum comunal din Bistrița-Năsăud ce face legătura cu județul Mureș. Un bărbat care conducea un tractor cu cositoare a trecut peste un bătrân care se odihnea în iarbă. Victima a fost grav rănită și transportată la Spitalul Județean din Târgu Mureș.
EXTRA: Profesoara din Maieru, din nou în top, la un campionat european virtual…! iulie 5, 2020 - Pandemia nu a fost în stare să pună limite profesoarei Paraschiva Borș din Maieru. Nu doar că a participat la Campionatul European din Madeira, dar s-a și clasat în vârful ierarhiei. „La vârsta mea, cu toate prejudecățile care circulă printre oamenii de la țară, nu mai făceam nimic… Dacă te tot gândești vai, cât sunt de bătrână, eșecul e garantat...”
Bacalaureat 2020: Rezultate finale, după contestații! 6 absolvenți dau examen în etapa specială iulie 5, 2020 - Ministerul Educației a afișat rezultatele finale la Bacalaureat, după contestații. 6 absolvenți de clasa a XII-a s-au înscris în etapa specială a examenului național de Bacalaureat, în Bistrița-Năsăud. Sunt elevii care, din motive medicale, nu au putut participa la prima sesiune.
S-a înregistrat al patrulea deces la Centrul pentru persoane vârstnice din Maieru iulie 5, 2020 - Numărul infectărilor cu COVID-19 este în continuă creștere în județul Bistrița-Năsăud. Astăzi s-a înregistrat încă un deces în contextul pandemiei. Este cel de-al patrulea deces al unui beneficiar de la Centrul de bătrâni din Maieru.
Bistrița-Năsăud: 12 cazuri pozitive, printre care un asistent de la SJU Bistrița, 10 vindecați și un deces iulie 5, 2020 - Avem 573 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 12 bistrițeni au fost infectați cu coronavirus, 10 persoane au fost declarate vindecate și externate, iar o persoană a decedat. La nivel național, în același interval de timp, au fost raportate 391 de cazuri noi de infecție.
După ce a plecat din fruntea Inspectoratului Școlar, Camelia Tabără renunță și la Consiliul Local al municipiului iulie 5, 2020 - Anul acesta a venit cu schimbări pentru Camelia Tabără. A plecat încă din luna martie din fruntea Inspectoratului Școlar Județean, după ce a condus instituția ani buni. Se pare că va pleca anul acesta și din Consiliul Local, odată cu finalizarea mandatului său.
Rostul de dimineață: Un izvor magic, în apropiere de Bistrița… ?! iulie 5, 2020 - La doar o aruncătură de băț de orașul zgomotos și prăfuit, îngrămădit și agitat – pare să se fi instaurat, din vremuri imemoriale, un izvor magic…