18.8 C
Bistrița
joi, iunie 30, 2022

Bugetele Rabla Clasic și Rabla Plus au fost suplimentate pentru a doua oară!

Administrația Fondului pentru Mediu a hotarât să suplimenteze cu 200 de milioane de lei bugetele programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, conform AFM.

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus au fost suplimentate cu încă 200 de milioane de lei fiecare. În cazul programului Rabla Plus, suplimentarea a început pe data de 21 august, iar pentru Rabla Clasic va începe pe 28 august.

În anul 2020, Rabla Plus a avut o valoare alocată tot de 200 de milioane de lei, generând un interes masiv în randul solicitanților. În 2021, bugetul total alocat este triplu, de 600 de milioane de lei, generând un buget de 800 de milioane de lei cumulat.

Programul Rabla Clasic a menținut un interes crescut, fapt pentru care s-au alocat noi fonduri. Anul trecut, au fost alocate 405 milioane de lei, iar în 2021, după suplimentare, se ajunge la un total de 640 de milioane de lei. Astfel, pentru intervalul 2020-2021, s-au alocat în total 1.045 milioane de lei.

Cele doua programe au fost lansate anul acesta, pe data de 26 aprilie. Interesul a fost neașteptat, astfel încât, epuizarea bugetelor a survenit într-un timp foarte scurt.

Persoanele care își doresc să caseze o mașină mai veche de 8 ani beneficiază în cadrul Programului Rabla Clasic de un voucher de 7.500 lei la achiziționarea unei mașini noi. În cazul primei casări, se poate adăuga și un ecobonus de 1.500 lei, cu condiția ca emisiile generate de autovehicul să fie reduse. Dacă motorul este unul hibrid, se mai adaugă încă un ecobonus în valoare de 3.000 de lei. Dacă toate aceste bonusuri se cumulează, reducerea maximă în cadrul Rabla Clasic poate sa ajungă la 12.000 de lei.

În privința Programului Rabla Plus, la achiziția unui autoturism 100% electric, se primește un ecotichet în valoare de 45.000 lei, la care există varianta de adăugare a primei de casare a unei mașini mai vechi de 8 ani, de 7.500 de lei. În cazul în care se predă spre casare un autovehicul uzat și se achiziționează un altul de tip hibrid plug-in, beneficiarul poate primi pană la 27.500 de lei.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Cine nu si-ar dori o masina noua , ori cu varsta de sub 10 ani … DAR CU CE BANI ? Sunt mult prea scumpe pentru salariile pe care le avem noi romanii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass

TeraGlass, producător de ferestre și uși din PVC și aluminiu cu experiență de peste 15 ani...