17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

Buletin de Telciu: O fantastică platformă rurală de educație prin cultură…!

Buletin de Telciu este o platformă rurală de artă și educație. În cadrul platformei, Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale este atât gazda unei serii de spectacole de teatru și proiecții de film, cât și a unei serii de ateliere artistice dedicate copiilor. Sunt ateliere care încurajează producția culturală autohtonă și dezbaterea temelor relevante pentru tinerii telceni.

Scopul este acela de a promova, prin intermediul activităților cultural-comunitare, dialogul pe teme actuale și relevante pentru locuitorii din Telciu.

Prin intermediul activităților educațional-artistice dorim să le propunem copiilor și tinerilor din Telciu un prim contact cu arta și educația alternativă prin artă. Să le dezvoltăm creativitatea, încrederea în sine, dar și capacitatea de a lucra în echipă…”, afirmă coordonatorii acestei platforme.

Una dintre activităţile puse la punct de platforma Buletin de Telciu este şi spectacolul de teatru „Tot pe drum, pe drum pe drum”, care va avea loc mâine, 4 septembrie la Bucureşti. Detalii despre acest proiect găsiţi accesând linkul de mai jos:

Rostul de dimineaţă: De la Telciu, la Bucureşti…! Tot pe drum, pe drum, pe drum…

Buletin de Telciu a propus, în 2019, următoarele activități comunitare culturale:

 • Proiecția în aer liber a documentarului în lucru „Telciu”, și discuție cu regizorul Vlad Petri (cercetare realizată de Valer Simion Cosma și Theodor Constantiniu)

 • Proiecție în aer liber de animații pentru copii
 • Proiecția în aer liber a documentarului „Școala noastră” (2011, r. Mona Nicoară și Miruna Coca-Cosma)
 • Vizionare și discuție cu echipa spectacolului de teatru „Vi me som rom/Și eu sunt rom”, pe tema identității rome (cu Mădălina Brândușe, Alfredo Minea, Raj Alexandru Udrea, r. Andrei Șerban, prod. Macaz, București)

 • Vizionare și discuție cu echipa spectacolului de teatru „Foreplay”, pe tema mamelor adolescente (cu Teo Dincă, Voica Oltean, Mihaela Rădescu, Viorel Cojanu, r. Ozana Nicolau, prod. Art Revolution și Centrul de teatru educațional Replika, parte a proiectului mameadolescente.ro)

 • Vizionare și discuție cu echipa spectacolului de teatru „Baladele memoriei”, pe tema dialogului intergenerațional (de Ionela Pop, Raul Coldea, Nicoleta Esinencu, Oana Hodade, Doru Taloș, o producție Reactor de creație și experiment & Teatru Spălătorie)

Buletin de Telciu a propus copiilor câteva deosebite activități educațional-artistice:

 • Curs de limba engleză bazat pe pedagogii alternative cu Giorgiana Hornaru, Teodora Hovrea și Vlad Gheorghiu
 • Atelier de teatru educațional cu Katia Pascariu & Mihaela Michailov, desfășurat între 8 iulie și 11 august, cu copii și adolescenți între 10 – 15 ani – s-a concretizat în spectacolul de teatru „Tot pe drum, pe drum, pe drum”
 • Atelier de film stop-motion cu Bence Makkai, Selma Dragoș, Claudia Demeter și Hans Hedrich, desfășurat între 11 – 17 august, cu copii și adolescenți între 6 – 16 ani: s-a concretizat cu un film de animație stop motion realizat de copii şi coordonatorii lor:

[arve url=”https://youtu.be/L-WrZgq6nKc” /]

 • Atelier de jonglerie cu Ana Leoca și Roxana Bolovan (Circus Fairies), desfășurat în perioada între 11 – 17 august, Telciu, cu copii între 6 și 12 ani
 • (în curs de desfășurare) Laborator de pictură murală cu Lucia Mărneanu/Dunga & Cristian Boboescu. Atelierul a început pe 20 august și se încheie în 9 septembrie. Peretele pictat în cadrul atelierului să fie inaugurat în prima zi din anul școlar 2019-2020, în prezența coordonatorilor atelierului

Detalii suplimentare – pe pagina Centrului pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale

Pagina proiectului: http://centrulpentrustudiereamodernitatiisialumiirurale.ro/ro/buletin-de-telciu/

Buletin de Telciu este un proiect finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Foto @ Ioana Ofelia

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!