15 C
Bistrița
luni, martie 4, 2024

Buni de plată! Au dat o amendă prea mare unei cerșetoare! CEDO i-a obligat să plătească daune morale

Sunt buni de plată, după ce au aplicat unei cerșetoare de etnie romă o amendă de 500 de franci elvețieni pe un drum din Geneva. Tânăra avea 22 de ani, nu avea loc de muncă și nu primea ajutor social.

Elveţia a fost condamnată de CEDO să plătească daune morale unei femei din România. Motivul? Elvețienii au aplicat tinerei o amendă prea mare pentru cerşetorie, pe un drum public din Geneva. 

Femeia de etnie romă a fost condamnată să plătească 500 de franci elveţieni în ianuarie 2014 – o amendă pentru cerşetorie pe un drum public. Tânăra nu avea un loc de muncă şi nu primea ajutor social, fiind plasată apoi în detenţie provizorie pentru că nu a plătit amenda, relatează Digi 24.ro. 

„Plasată într-o situaţie de vulnerabilitate manifestă, reclamanta avea dreptul, inerent demnităţii umane, de a putea să-şi exprime situaţia grea şi să încerce să-şi asigure nevoile de bază prin cerşetorie”, motivează CEDO.

CEDO a apreciat că sancţiunea aplicată reclamantei nu constituia o măsură proporţională nici în scopul luptei împotriva criminalităţii organizate, nici al celui ce vizează protecţia drepturilor trecătorilor, rezidenţilor şi proprietarilor de magazine”, explică instituţia judiciară a Consiliului Europei, cu sediul la Strasbourg. Declarația a fost preluată de presa elvețiană și Agerpres.

Elvețienii vor fi nevoiți să-i plătească cerșetoarei din România 922 de euro daune morale, conform deciziei Curții Europene pentru Drepturile Omului.

Foto ilustrativ @ Digi24.ro

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Clinica Sanovil, Sercaver SRL, Aquabis, Eurocompozite și Rombis

Clinica Sanovil caută economist, infirmieră și recepționist. Leoni Bistrița are nevoie de operatori cablaje auto. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Sercaver SRL, ItalTextil Sărata, Eurocompozite SRL, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații.