8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

1.700 exemplare de animale sălbatice strict protejate în Bistrița-Năsăud. Urșii, cei mai mulți

906 urși, 279 lupi, 95 râși și 406 pisici sălbatice. Sunt rezultatele inventarierii speciilor de animale sălbatice strict protejate, realizată în acest an, în județul nostru, de gestionarii fondurilor de vânătoare și reprezentanții APM Bistrița-Năsăud.

Potrivit informațiilor prezentate de directorul Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud, Sever Roman, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, în urma centralizării datelor din teren, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud a fost evaluat un număr de 906 exemplare din specia urs, 279 exemplare din specia lup, 95 exemplare din specia râs şi 406 exemplare din specia pisică sălbatică.

Comparativ cu anii precedenți, situația se prezintă astfel:

Anul acesta, animalele sălbatice au făcut pagube considerabile în județul nostru, fiind emise 87 de decizii pentru acordarea de despăgubiri.

Cea mai mare pagubă, în valoare de 60.000 de lei, a fost produsă de lupi, care au sfâșiat 29 de oi de rasă, în zona Nușeni.

Mai multe detalii puteți citi mai jos:

Cea mai mare pagubă făcută de animalele sălbatice în Bistrița-Năsăud – 60.000 de lei. 29 de oi de rasă, sfâșiate de lupi, la Nușeni

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Estimari,in cel mai bun caz. Doar nu vreti sa ne convingeti ca cineva este in stare sa numere aceste efective. Inventarierea presupune o evidenta exacta,nu vad cum poate reusi cineva asta. Stiu,o sa sara marii vanatori ca sunt metode specifice.Da,sunt,dar ele sunt metode de estimare.In libertate nu ai cum sa numeri fiecare animal individual.

  2. Da fraților, protejați urșii, n-avem doar vreo 8000 în țară… în curând cetățenii români vor fi doar urșii și toți cerșetori (să nu zic mai urât)… că numai pentru ăștia sunt legi de protecție și ajutoare sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.