16.1 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

Ce facem cu cele mai mari aglomerări de oameni – fabricile?! Muncitorii vaccinați nu sunt nici măcar „contorizați”

În plin val patru al pandemiei, instituțiile statului nu au pârghiile necesare pentru a verifica nivelul vaccinărilor din marile fabrici din Bistrița. Știm cu exactitate dacă numeroasele campanii de vaccinare au avut sau nu impactul scontat în rândul angajaților din mediul privat? Care este numărul exact angajaților vaccinați?

De la debutul pandemiei de Covid 19, în Bistrița-Năsăud s-au derulat numeroase campanii de vaccinare în afara centrelor principale. Am avut vaccinare din mașină, vaccinare în incinta fabricilor și, atenție, urmează vaccinare la poarta bisericii.

Numeroase focare de COVID au apărut în fabricile din Bistrița. Tot aici s-au desfășurat campanii de vaccinare, în urma cărora ne așteptam la niște rezultate. Am vrut să aflăm care este numărul exact al muncitorilor din fabricile bistrițene care s-au vaccinat, mai ales că discutăm de unele dintre cele mai mari „aglomerări” de persoane. Ne-am lovit și în acest domeniu de…lacune legislative.

Nici măcar prefectul Stelian Dolha, reprezentantul Guvernului în teritoriu, nu poate apela la o lege care să îi permită să ceară angajatorilor să îi prezinte situația exactă a numărului de vaccinați.

Cu toată bunăvoința, dacă aș avea o lege clară în baza căreia să pot cere fabricilor să ne pună la dispoziție numărul exact de vaccinați, aș face-o. Vaccinarea este opțiunea fiecărei persoane. Cifrele pe care noi le furnizăm în fiecare zi privind numărul celor care s-au vaccinat în județ, sunt singurele date pe care le avem. Noi am purtat discuții cu cei de la Leoni si de la RAAL. Acolo știu sigur că s-au desfășurat acțiuni de vaccinare în incinta fabricilor”, a precizat prefectul Stelian Dolha, pentru Bistrițeanul.ro.

Adresându-ne directorului DSP Anca Andrițoiu, am aflat că 1300 de persoane s-au vaccinat la centrul de la Leoni și la cabinetul medicului de la RAAL. Numărul acestora este probabil, mai mare, dat fiind că oamenii s-au vaccinat și în afara acestor puncte.

Probabil că la nivel de fabrică au evidențe, însă nu le-a cerut nimeni o astfel de situație celor din mediul privat. Avem situații în care fabricile au vaccinat prin cabinetele proprii, cum este de exemplu RAAL. Atunci când am vrut să trimitem echipa de vaccinare la RAAL, mi s-a spus că aproape toți angajații sunt imunizați. Dar și la Leoni procentul persoanelor vaccinate este mai mare. Ei având anterior multe cazuri de îmbolnăvire, noi am venit în completare trimițând echipele. Însă raportările pe care noi le facem zilnic, conțin totalitatea persoanelor vaccinate pe județ.”, a precizat dr. Anca Andrițoiu.

40% din angajații Teraplast s-au imunizat

Ultimul sondaj arată că angajații Teraplast sunt vaccinați în proporție de peste 40%, în timp ce reprezentanții Comelf susțin că în cazul lor procentul ar fi mai mare.

Noi am comandat pentru angajații noștri doze de vaccin antigripal și împotriva Covid 19. Prin medicul nostru de întreprindere, oamenii s-au vaccinat. Fiind date medicale, nu v-aș putea spune un număr exact. Însă, pe lângă asta, am implementat toate măsurile necesare pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Am implementat programul decalat pentru angajații care intră în fabrică, practic se intră de la ora 7.00 și de la 8.00. Măsurăm în continuare temperatura și aerisim foarte bine toate spațiile, astfel încât să nu lucreze foarte mulți oameni în același loc.

Nu avem probleme grave, alocăm un buget consistent pentru măști și teste. Testăm angajații care ne spun că nu se simt bine. Avem și acum un coleg infectat. Am făcut o cercetare la locul de muncă, deși cu asta se ocupă DSP-ul. Am testat colegii contacți direcți, pentru că ne dorim să evităm îmbolnăvirile.”, a declarat managerul HR de la Comelf, Vlad Oltean, pentru Bistrițeanul.ro.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

 1. Pai ce treaba au ei cu privații ăștia!!!! Nimeni nu i ape de firmele astea mari care au succes!!!!! Da Nimeni!!!!
  As vrea sa vad prima data o situație clara și exacta cu câte persoane s-au vaccinat în firma care e pe locul 5 în județ ca număr de angajați… Peste 600…. Da, da… La Aquabis ma refer!!!!
  As vrea sa vad aceasta situație la cei peste 1300 de angajați ai primăriei!!!!! Și din astea…. Dupa asta sa ii intereseze privații!!!!
  Privații își iau masuri ape banii lor, nu ii interesează ca paraziții de la stat sa își bage nasul în fabricile lor!!!! Interesul privatilor e sa le fie sănătoși oamenii ca să poată muncii!!!! Ce treaba are DSP și Prefectura cu ăștia?!?!!
  Sa se ocupe de ai lor angajați, ca aia sunt prin oraș de la 8 la 4 toată ziua…. La cafele, biserica, cumpărături….
  Unde ați văzut voi angajați de la Leoni, Raal, Comelf, Teraplast la biserica în timpul săptămânii, indiferent de ce sărbătoare este!!!!!
  Dar cu angajați de la electrica, Aquabis, primărie, Prefectura, CJ și alți angajatori din ăștia fantomă e plin….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!