5.9 C
Bistrița
vineri, martie 31, 2023

Cea mai mare dezamăgire. „Avocatul Poporului: un personaj toxic, un comportament incalificabil”

Este un moment crucial! Dacă nu dăm un semnal bun acum, la alegerile europarlamentare, va fi foarte greu mai târziu să relansăm încrederea românilor în clasa politică… Este foarte grav ce se întâmplă, mai ales în Justiție! Singura soluție, în momentul de față, este să ne adresăm Curții de Justiție Europene. USR asta va face. Este incredibil ce se întâmplă! Trăim într-o țară a absurdului în care Justiția este îngenuncheată sau înlănțuită…! Mai rămâne doar să ieșim din Uniunea Europeană! Poate exagerez puțin, dar când vine vorba de respectarea valorilor de drept, chiar am depășit limita roșie…”, a comentat recent Cristina Iurișniți.

Deputatul USR s-a referit și la situația din Educație, anunțând că USR a depus un amendament la Comisia de învățământ referitor la extinderea proiectului pilot O masă caldă, de la 50 la 100 de școli… „Și în al 3-lea an de «proiect pilot» demarat în 2016, tot la 50 de școli am rămas. Singura schimbare a fost trecerea gestionării bugetului pe an financiar și nu an școlar! Și fiindcă propunerea venea din partea unui parlamentar USR, nu a fost luată în seamă… 2 ani! Abia în anul 3 de pilotare, au luat decizia corectă, dar tot am stagnat la 50 de școli. Programul e funcțional în 37, dar nimeni de la guvernare nu mișcă un deget pentru ca acest program să fie funcțional și extins la nivel național, deși este benefic pentru reducerea abandonului școlar! Vom relua demersul, pentru că ne pasă!”, a comentat dezamăgită Cristina Iurișniți.

Deputatul s-a referit și la depolitizarea sistemului de învățământ, subliniind că s-au făcut  propuneri de modificare a Legii educației. „Parlamentarii de Bistrița-Năsăud ne susțin proiectele în Educație, dar la vot întotdeauna avem surprize din partea PSD-ALDE. Ne susțin formal, dar când e vorba de vot, se sucesc și votează împotrivă sau se abțin, în funcție de decizia politică. Marea mea dezamăgire, de 2 ani de când sunt în Parlament, este faptul că se votează politic în proporție de 99%, la orice. Le propun haideți să nu mai votăm politic, pentru că educația nu are culoare politică… Haideți să cădem la un accord, dar e foarte-foarte greu…”, a comentat Cristina Iurișniți.

Deputatul a subliniat că depolitizarea învățământului este esențială: „Inspectorii școlari, personalul de conducere și de control, directorii în momentul de față nu au dreptul să aibă funcții în partidul politic. Constituțional, ai dreptul să fii membru sau afiliat unui partid politic. Dar nu ar trebui să fie numiți sau aleși în funcții politice. Pentru că presiunea politică și influența politicului se va răsfrânge inevitabil în sistem. Învățământul trebuie scos de sub influența politicului și să profesionalizăm Inspectoratul Școlar Județean…

Deputatul USR a comentat în termeni duri și recentele declarații „efectiv iresponsabile” lansate de Victor Ciobea, „care nu este Avocatul Poporului, este Avocatul Infractorilor! Este un personaj toxic și indolent: colegii mei din Comisia Juridică și alți parlamentari USR de București au încercat să aibă o discuție cu Avocatul Poporului! Credeți că au găsit pe cineva? Au așteptat o oră ca Victor Ciorbea să vină la serviciu! Este incalificabil acest comportament!”, a mai spus Cristina Iurișniți, referindu-se la declarațiile discriminatorii ale acestuia care afirma „Avem, har Domnului, destule persoane cu dizabilități în România. Prea multe.

Pentru aceste „derapaje incalificabile”, Avocatul Poporului va fi sesizat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, a avertizat Cristina Iurișniți.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

NOI locuri de muncă, disponibile la Rombat, Brutăria Presto și Fan Courier

Rombat Bistrița angajează operatori producție, electrician și inginer proiectare produse. Brutăria Presto are nevoie de o vânzătoare, iar FAN Courier caută personal în Bistrița. NOI locuri de muncă – disponibile și la IMP România, Leoni sau Nedeias Com din Budacu de Jos:

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...