1.6 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

Cei care vor să devină profesori ar putea fi obligați să facă un an de stagiatură și să dea examen la final

Legea Educației va fi modificată și vine cu noi reguli pentru cei ce vor să facă o carieră la catedră. Înainte să predea, aceștia ar putea fi nevoiți să facă un an de stagiatură după terminarea facultății, iar apoi să dea un examen.

Potrivit ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, citat de edupedu.ro, după absolvirea studiilor universitare, cei care vor să devină profesori nu mai intră direct la clasă, ci vor face un an de stagiatură.

În acest an de stagiatură, viitorii profesori vor avea sprijinul unui mentor, un profesor cu experiență. Profesorii mentori vor fi plătiți pentru orele suplimentare pe care le fac pregătindu-și colegii mai tineri.

La finalul perioadei de stagiatură, ministrul Educației vrea ca viitorii profesori să dea un examen de licențiere, pentru intrarea în corpul profesorilor.

Aceasta este propunerea celor de la România Educată și se pare că este îmbrățișată de ministrul Educației, care vrea să o includă în noua lege a educației.

Foto: Filmul Profu`

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Stagiatura ca în magistrartura, dar cu salari de măturător de stada…pensie de mizerie și material didactic precar…
    Oare înainte se a creste pretențiile nu va gândiți sa creșteți și salariile, ca altfel tot cei care au fata de mai vreau o șansă vor veni la examenele lui peste prăjit din învățământ, cu 3000 de lei salariu sa ai pretenția sa învețe odrasle mai marilor politruci sau magistrați îmbuibați analfabeți funcționali nu o sa tina !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.