18.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Cei care vor să devină profesori ar putea fi obligați să facă un an de stagiatură și să dea examen la final

Legea Educației va fi modificată și vine cu noi reguli pentru cei ce vor să facă o carieră la catedră. Înainte să predea, aceștia ar putea fi nevoiți să facă un an de stagiatură după terminarea facultății, iar apoi să dea un examen.

Potrivit ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, citat de edupedu.ro, după absolvirea studiilor universitare, cei care vor să devină profesori nu mai intră direct la clasă, ci vor face un an de stagiatură.

În acest an de stagiatură, viitorii profesori vor avea sprijinul unui mentor, un profesor cu experiență. Profesorii mentori vor fi plătiți pentru orele suplimentare pe care le fac pregătindu-și colegii mai tineri.

La finalul perioadei de stagiatură, ministrul Educației vrea ca viitorii profesori să dea un examen de licențiere, pentru intrarea în corpul profesorilor.

Aceasta este propunerea celor de la România Educată și se pare că este îmbrățișată de ministrul Educației, care vrea să o includă în noua lege a educației.

Foto: Filmul Profu`

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Stagiatura ca în magistrartura, dar cu salari de măturător de stada…pensie de mizerie și material didactic precar…
    Oare înainte se a creste pretențiile nu va gândiți sa creșteți și salariile, ca altfel tot cei care au fata de mai vreau o șansă vor veni la examenele lui peste prăjit din învățământ, cu 3000 de lei salariu sa ai pretenția sa învețe odrasle mai marilor politruci sau magistrați îmbuibați analfabeți funcționali nu o sa tina !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...