-11.4 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

Cei doi polițiști din cadrul IPJ BN, vindecați! AFLĂ care e situația celor infectați cu COVID-19 din instituții sau unități medicale:

Noul coronavirus a afectat personal din fiecare „departament” din cadrul salvatorilor sau al oamenilor legii. Chiar și în instituțiile publice au existat persoane care au căzut victime infecției. CARE e situația actuală a celor infectați din aceste ramuri:

În județul nostru, printre persoanele infectate cu COVID-19, sunt și cei din prima linie – fie din unități medicale, fie oameni ai legii, sau funcționari publici.

Conform datelor furnizate de autorități, 48 de cazuri de COVID-19 sunt din cadrul celor care lucrează în aceste domenii.

Personal INFECTAT:
 •  Trei persoane sunt polițiști locali.
 • Două persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție.
 • Două persoane sunt din cadrul Secției de Pompieri Năsăud.
 • O persoană este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean.
 • 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus, din care unul e gardianul instituției.
 • 19 cadre medicale (șapte medici, 12 asistenți) și șapte persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere).
 • Trei persoane sunt din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița.
 • O persoană face parte din personalul Primăriei Năsăud.

Astfel, numărul celor vindecați se ridică la 28.

PERSONAL VINDECAT
 • UN polițist local
 • AMBII polițiști din cadrul IPJ BN
 • Toți cei 10 angajați din cadrul ITM BN
 • 15 angajați din unitățile medicale (personal medical + auxiliar). Dintre aceștia, 12 au fost deja externați și trei vor fi externați azi
PERSONAL în așteptarea rezultatelor:

În urma infectării cu noul coronavirus, a asistentei șefe de la SAJ BN, întregul personal a fost supus testării. 17 teste sunt prelucrate azi și alte 28, de la angajații Substației Beclean, vor fi prelucrate mâine.

Dintre persoanele vindecate de COVID-19, deja o persoană a donat plasmă pentru tratarea pacienților cu COVID-19. Alți trei și-ar fi exprimat dorința de a dona. Printre aceștia, și dintre cei vindecați de la ITM și chiar preotul de pe Ilve, despre care puteți reciti AICI.

La nivelul județului, din cei 247 de bistrițeni depistați pozitiv, 128 s-au vindecat, iar 19 au decedat. Astfel, numărul cazurilor active la această oră e de 100.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...