-0.5 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 9, 2023

Celebrul dosar cu șină, ISTORIE de anul viitor

Începând cu anul viitor, scăpăm de dosarul cu șine și de obligația de a prezenta copii ale actelor emise de stat, atunci când ne adresăm instituțiilor, pentru a beneficia de servicii publice.

Camera Deputaților a votat pentru stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice. Astfel, instituțiile nu vor mai putea solicita copii după actele emise de stat.  În contextul digitalizării, documentele vor fi transferate între instituții prin email. Astfel, cetățenii scapă de povara prezenței la ghișee cu actele originale și cu copiile acestora, indiferent de scopul pentru care se adresează statului.

Potrivit documentului aprobat în Camera Deputaților, instituțiile publice vor solicita documentele de care au nevoie de la entitățile emitente. Acestea vor fi transmise în format electronic, copii sau extrase de pe acestea, pe baza consimțământului beneficiarului de serviciu public.

Legea se va aplica începând cu 1 ianuarie 2022, în prezent fiind trimisă spre promulgare la președintele țării.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.