18.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

„Celulă de criză” pentru abuzuri de orice fel, inclusiv consum de droguri și rețea de „safe houses”, printre proiectele propuse Consiliului Local Bistrița

În cadrul conferinței de presă de astăzi, deputatul Daniel Suciu a prezentat câteva din proiectele pe care PSD la va propune Consiliului Local al Primăriei Bistrița. Printre ele se numără o „celulă de criză” dedicată abuzurilor de orice fel, dar și o rețea de „safe houses” pentru victimele abuzurilor și violențelor.

PSD Bistrița, prin consilierii săi din Consiliul Local, pregătește mai multe proiecte de hotărâre pentru municipiu. Potrivit deputatului Daniel Suciu, printre ele se numără dezvoltarea unei rețele de depozitare și distribuție a produselor locale.

„Cred că putem face acest lucru în municipiul Bistrița, mai ales că avem la îndemână green new deal și avem bani europeni pentru acest lucru și le facem toate aceste lucruri publice pentru ca cei care au pâinea și cuțitul poate se vor apleca și asupra acestor idei”, a declarat deputatul Daniel Suciu, în cadrul conferinței de presă.

De asemenea, PSD se gândește și la o metodă de creștere a numărului de medici de familie și asistenți, dar și la o „celulă de criză”, formată din personal medical și asistență socială, dedicată abuzurilor de orice fel și a dependenței de substanțe. La aceasta se adaugă și o rețea de „safe houses” pentru persoanele vulnerabile, victime ale abuzurilor de orice fel.

„Zilele trecute am văzut un caz șocant în județul nostru. Există numeroase drame pe care nu le vedem și care nu ies la suprafață decât atunci când izbucnesc pe ecranele televizoarelor. Cred că municipiul Bistrița poate fi printre primele care să se preocupe de acest subiect. Vom susține printre primele noastre proiecte de hotărâri creare de „safe houses” în municipiul Bistrița, inclusiv cu finanțări europene, dar de ce nu chiar și de la bugetul local”, a mai spus Daniel Suciu.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...