20.2 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

„Celulă de criză” pentru abuzuri de orice fel, inclusiv consum de droguri și rețea de „safe houses”, printre proiectele propuse Consiliului Local Bistrița

În cadrul conferinței de presă de astăzi, deputatul Daniel Suciu a prezentat câteva din proiectele pe care PSD la va propune Consiliului Local al Primăriei Bistrița. Printre ele se numără o „celulă de criză” dedicată abuzurilor de orice fel, dar și o rețea de „safe houses” pentru victimele abuzurilor și violențelor.

PSD Bistrița, prin consilierii săi din Consiliul Local, pregătește mai multe proiecte de hotărâre pentru municipiu. Potrivit deputatului Daniel Suciu, printre ele se numără dezvoltarea unei rețele de depozitare și distribuție a produselor locale.

„Cred că putem face acest lucru în municipiul Bistrița, mai ales că avem la îndemână green new deal și avem bani europeni pentru acest lucru și le facem toate aceste lucruri publice pentru ca cei care au pâinea și cuțitul poate se vor apleca și asupra acestor idei”, a declarat deputatul Daniel Suciu, în cadrul conferinței de presă.

De asemenea, PSD se gândește și la o metodă de creștere a numărului de medici de familie și asistenți, dar și la o „celulă de criză”, formată din personal medical și asistență socială, dedicată abuzurilor de orice fel și a dependenței de substanțe. La aceasta se adaugă și o rețea de „safe houses” pentru persoanele vulnerabile, victime ale abuzurilor de orice fel.

„Zilele trecute am văzut un caz șocant în județul nostru. Există numeroase drame pe care nu le vedem și care nu ies la suprafață decât atunci când izbucnesc pe ecranele televizoarelor. Cred că municipiul Bistrița poate fi printre primele care să se preocupe de acest subiect. Vom susține printre primele noastre proiecte de hotărâri creare de „safe houses” în municipiul Bistrița, inclusiv cu finanțări europene, dar de ce nu chiar și de la bugetul local”, a mai spus Daniel Suciu.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...