9.3 C
Bistrița
joi, martie 28, 2024

Centrele sociale din județ, neîncăpătoare! Ce măsuri se iau:

Centrele sociale din județ, pentru copii, vârstnici, persoane cu dizabilități etc, sunt neîncăpătoare. DGASPC a anunțat intenția de a atrage fonduri pentru realizarea de noi centre sau înființarea de noi servicii. Unde sunt cele mai mari nevoi:

Conform unui raport la nivelul județului, doar cinci primării, din 62 existente, au înființate servicii sociale. E vorbe de primăriile Bistrița, Beclean, Prundu Bârgăului, Teaca și Tiha Bârgăului.

La Bistrița, autoritățile locale și-au propus, ca pe lângă serviciile oferite în această arie, să mai înființeze o ramură. E vorba de realizarea de locuințe destinate protecției victimelor violenței domestice.

Primăria orașului Beclean intenționează să înființeze un centru social de zi pentru persoane vârstnice, persoane cu boli cronice, copii aflați în situații de dificultate, persoane care se confruntă cu diferite dependenţe, romi și persoane cu dizabilități, precum și un centru social de zi recreativ pentru persoane vârstnice și persoane cu dizabilități.

Primăria comunei Măgura Ilvei își propune înființarea unui centru de îngrijire de zi și a unei cantine sociale pentru persoane cu dizabilități și copii aflați în dificultate.

Primăria comunei Teaca are în derulare un proiect de consolidare, extindere, modernizare a clădirii unde se desfășoară activitatea Unității de asistență medico-socială Teaca, prin care se urmărește majorarea numărului de paturi, de la 14 la 55 de paturi pentru persoanele cu nevoi sociale și de sănătate.

Primăria comunei Maieru își propune înființarea unui serviciu social în cadrul Centrului Rezidențial pentru Vârstnici „Sfinții Zaharia și Elisabeta” Maieru.

Din cele 18 centre existente, pentru copiii sau persoanele cu diferite probleme, sociale sau de sănătate, 14 sunt deja ocupate la capacitate maximă.

Astfel, cele trei locuințe protejate care se vor înființa vor avea capacitatea de 30 locuri. Transferul persoanelor adulte cu dizabilități din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulți Beclean se va efectua astfel încât să fie asigurat accesul la serviciile oferite în centrul de zi.

Valoarea celor trei locuințe se ridică la 680.000 de lei și vor fi angajate 15 persoane. Suprafața unei case va fi de 230 mp și vor locui 10 persoane adulte cu dizabilități.

Centrul de zi ce se dorește a fi înființat costă aproximativ 140.000 de lei și vor lucra 8 persoane.

Chiar și un ONG dorește să-și extindă serviciile sociale oferite. Asociația Autism Europa a comunicat intenția de înființare a 3 servicii sociale, respectiv un centru de tip respiro pentru copii și tineri cu tulburări de dezvoltare, un centru de integrare prin terapie ocupațională pentru adulți cu diabilități și un centru de zi pentru copii și tineri cu dizabilități.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM caută reprezentant vânzări Bistrița

Materom angajează Reprezentant vânzări Bistrița-Năsăud. Postul este disponibil în Bistrița. Se oferă venituri financiare motivante + bonus in functie de performanțe, mașină de serviciu, laptop, telefon, contract perioadă nedeterminată. 

5 motive pentru a îți lua un colțar de bucătărie

Colțarele sunt o categorie de piese de mobilier extrem de practice și de confortabile, în același timp. În cazul în care te-ai gândit să cumperi un colțar pentru bucătărie, dar nu ești încă hotărât dacă este sau nu o idee bună, te ajutăm să îți clarifici această întrebare în materialul de față.

NOI locuri de muncă, la Masterfoam și Stewo Plast Năsăud: Se caută șef de schimb, reglor

MasterFoam Grup Bistrița are nevoie de șef de schimb, operatori producție, tehnicieni și magazioneri. Stewo Plast Năsăud are nevoie de un reglor cu experiență, iar Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, infirmieră și fiziokinetoterapeut. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Sercaver SRL, Rombat sau Electroplast.