15.8 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

Cine a câștigat în războiul mall-urilor ? Instanțele le obligă să se tolereze

Cele două centre comerciale pregătite în partea de sus a orașului nu își dezbat numai clienții, ci se războiesc și în instanță. Investitorul de lângă piața rușilor care se pregătește de inaugurare și-a dat în judecată competitorul, dar și Primăria Bistrița. Ce au hotărât instanțele:

În urmă cu un an, Element Development, investitorul care se pregătește să deschidă în luna mai un centru comercial lângă Selgros și piața rușilor, dădea în judecată Primăria Bistrița, dar și pe celălalt competitor, Apple Development, care deja a inaugurat un centru comercial lângă supermarketul Kaufland.

În dosarul înregistrat la Tribunalul Bistrița-Năsăud, Element Development cerea instanței să anuleze actul emis de autoritățile publice locale, care le-a permis investitorilor de la Apple Development să ridice și să deschidă un centru comercial pe Calea Moldovei.

La un an de la înregistrarea dosarului a venit și prima sentință în acest sens. Instanța respinge cererile de chemare în judecată formulate de Element Development și obligă practic investitorii să coexiste. Deocamdată, reclamantul nu a contestat decizia, care nu este una definitivă.

Acesta nu este singurul proces în care se războiesc cele două companii. Apple Development, investitorul care a deschis centrul comercial de lângă Kaufland a înregistrat în data de 19 iunie un dosar la Tribunalul București, prin care cheamă în judecată Element Development.

Apple Development îi acuză pe cei de la Element Development, care se pregătesc să deschidă un centru comercial tot pe Calea Moldovei, de „concurență neloială”. Și în acest caz, Tribunalul București a respins cererea de chemare în judecată, considerând-o neîntemeiată. Decizia, care nu este definitivă, nu a fost deocamdată atacată.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...