11.4 C
Bistrița
miercuri, mai 18, 2022

Cine NU plătește gunoiul va fi executat silit! Cu girul consilierilor locali PSD

Majorarea taxei la gunoi cu 75% i-a revoltat pe bistrițeni, mai ales că totul a fost făcut „noaptea ca hoții” fără anunțarea populației. Ce se întâmplă cu cei care din revoltă refuză să plătească taxa de gunoi? Ei bine, Supercomul are ac și de cojocul lor și recurge la executarea silită.

În luna decembrie a anului trecut, cu doar două zile înainte de Crăciun, consilierii locali ai municipiului Bistrița dădeau undă verde la niște majorări a taxei de colectare a gunoiului fără precedent.

Cu alte cuvinte, taxa de gunoi a crescut cu 75% de la un an la altul. După cum a arătat Bistrițeanul.ro într-un material precedent, dacă în 2019 un bistrițean plătea pentru ridicarea gunoiului 79 de lei, anul acesta va plăti 138 de lei. Mai multe detalii despre asta puteți citi AICI.

Aceasta nu este singura „surpriză” a celor de la Supercom. SRL-ul vrea plata în avans pentru aceste servicii pentru trei luni. Termenul de plată este finalul lunii martie, pentru prima jumătate de an. Cine nu plătește până la aceasta dată riscă penalizări.

Ce se întâmplă cu cei care din revoltă nu vor să plătească taxa de gunoi? Ei bine, Supercom are o surpriză și pentru ei: îi execută silit.

Potrivit acordului cadru votat de consilierii locali în decembrie: „neplata taxei la termenele stabilite, respectiv întârzierea la plată, atrage după sine calculul și plata majorărilor de întârziere, precum și aplicarea măsurilor de executare silită, prevăzute de legislația specială în vigoare”.

Mai mult, Supercom cere autorităților locale să verifice dacă în case și apartamente locuiesc câte persoane declară proprietarul.

„În cazul declarării unor date eronate sau false privind numărul de persoane sau a altor informații necesare calculării taxei, obligația de plată se va stabili retroactiv, cu începere din prima lună a anului în curs sau începând cu data de la care taxa a fost datorată. Totodată, declararea neconformă cu realitatea atrage răspunderea contravențională sau penală după caz”, se mai arată în document.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: