23.9 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Clădirea fostei biblioteci, lăsată de izbeliște de proprietari, prădată de hoți

Cu fiecare an, clădirea care până acum câțiva ani a găzduit Biblioteca Județeană, este tot mai degradată. Până ca cineva să o „salveze”, hoții au dat iama și au încercat să fure parte din bunurile din interior.

În această dimineață, doi bărbați au fost surprinși de către jandarmi, în timp ce furau mai multe lucruri din clădirea fostei biblioteci județene. Totul se întâmpla în jurul orei 05:30, la doi pași de Inspectoratul de Poliție Județean. Jandarmii care i-au prins pe cei doi erau în patrulare.

Bărbații au furat un calorifer din fontă și un rezervor pentru boiler. Cei doi au venit la fața locului cu două cărucioare, cu care voiau să transporte obiectele furate. Cei doi bărbați, de 42 și 25 de ani, s-au ales cu dosare penale.

„Jandarmii i-au legitimat pe cei doi bărbați, întrebându-i de unde au luat materialele. Cei doi au declarat că le-au sustras din interiorul clădirii în care a funcționat Biblioteca Județeană, aceasta fiind momentan dezafectată. Intenția acestora era de a le comercializa ulterior la un centru de colectare a fierului vechi. Mai mult decât atât, jandarmii au mai aflat că în urmă cu o noapte, cei în cauză mai sustrăseseră alte două calorifere din aceeași clădire”, precizează reprezentanții Jandarmeriei Bistrița, într-un comunicat de presă.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.