34.9 C
Bistrița
duminică, iulie 14, 2024

Clădirea fostului Tribunal, transformată în Universitate cu roboți pe șenile și tip păianjen

Se pregătește ceva unic în Bistrița! Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, extensia Bistrița, se mută exact în inima municipiului, în fostul Tribunal. Iar în sălile de clasă, studenții vor avea roboți pe șenile, tip păianjen, cu senzori de mișcare și obstacole, etc. CÂND își va deschide porțile noua locație:

Fosta clădire a Tribunalului Bistrița-Năsăud de pe pietonalul Liviu Rebreanu va fi transformată în centru educațional. Mai exact, va deveni „casa” Universității Tehnice Cluj Napoca, extensia Bistrița.

Lucrările de reabilitare și modernizare ale acesteia sunt în plină desfășurare. Astfel, se preconizează că în noiembrie 2021, noua locație își va deschide porțile pentru studenții pasionați de tehnologie, cercetare, dezvoltare și inovare.

În noua locație vor putea studia 1.030 de studenți sub îndrumarea a 103 cadre didactice. Partea impresionantă a proiectului e dotarea celor trei laboratoare.

Studenții bistrițeni vor avea la dispoziție tehnologie ultraperformantă, iar cele trei laboratoare vor fi dotate cu:

  • Roboți pe șenile
  • Kituri de asamblare roboți (cu motoare și senzori de obstacole)
  • Robot industrial tip păianjen
  • Roboți cu senzori de reflexie
  • Robot industrial multi-articulație
  • Aparatură de cercetare medicală
  • Robot de masă flexibil”, a anunțat președintele CJ BN, Radu Moldovan.

Specializările (licență/master) la care se vor putea înscrie din 2021 sunt: Inginerie economică industrială, Producție digitală, Robotică, Inginerie medicală, Inginerie și managementul calității.

Despre înscrierile pentru anul școlar 2020 – 2021, aici:

EXTRA: Absolvenții de liceu din Bistrița-Năsăud se pot specializa în Robotică!

Foto deschidere – SpeeD

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: