13 C
Bistrița
vineri, august 12, 2022

Clădirea principală a Spitalului Județean, eliberată de pacienții cu Covid până la finalul anului. Aceștia se mută pe Alba Iulia

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, până la finalul acestui an bolnavii cu Covid vor fi mutați la Secția de Infecțioase de pe Alba Iulia. Aceasta este în reabilitare, însă va fi gata până în decembrie. De asemenea și Secția TBC de pe strada Ghinzii va fi pregătită să preia bolnavi de Covid de anul viitor.

Lucrările la Secția de Boli Infecțioase de pe strada Alba Iulia vor fi gata până la finalul anului, a anunțat la Bistrițeanul Live, Gabriel Lazany. Mai mult, potrivit acestuia, odată finalizată această secție a spitalului vor fi mutați acolo toți bolnavii de Covid, iar clădirea principală a unității medicală va fi eliberată.

„În momentul de față sunt finalizate 3 din cele 4 corpuri de clădire. Corpul 4 care este chiar secția de boli infecțioase am regândit-o din motive pandemice și am restructurat-o făcând saloane cu grup sanitar propriu. Va fi ceva mult peste ce a fost. Până la sfârșitul anului va fi gata. Bolile infecțioase, cu Covid cu tot, se vor muta pe Alba Iulia”, a explicat managerul Gabriel Lazany la Bistrițeanul Live.

Acesta a mai spus că inclusiv Spitalul TBC de pe strada Ghinzii va fi pregătit să preia bolnavi de Covid, dacă se impune. Și acesta este în reabilitare. Cel mai probabil lucrările vor fi finalizate până la începutul anului viitor.

„Sper să putem elibera spitalul mare cum îl știu bistrițenii, să-l eliberăm de Covid. Vom avea zone, la fiecare pat, cu oxigen, cu toate condițiile necesare, vom face paturi de terapie, o terapie intermediară ca să spun așa, cu tot ce necesită pacienții bolnavi de Covid. O să avem personal de terapie intensivă dacă se impune detașat în cele două spitale”, a mai spus Lazany.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...