19.1 C
Bistrița
sâmbătă, iulie 13, 2024

CML va face varianta ocolitoare a Becleanului! CÂT mai avem de îndurat traficul infernal din orașul de pe Someș:

CML a câștigat licitația pentru realizarea centurii ocolitoare a Becleanului. Totuși, încă mai avem de îndurat traficul infernal din orașul de pe Someș. CÂND încep lucrările și când vor fi gata:

Traversarea orașului Beclean poate dura chiar și o oră, de la pasarelă până la intrarea în Coldău. Traficul infernal din orașul de pe Someș întinde la maxim nervii șoferilor.

Un prim hop în realizarea variantei ocolitoare a fost trecut. În primăvara acestui an, CML câștiga licitația pentru realizarea lucrărilor. Au fost depuse contestații, iar vineri – 3 septembrie – Curtea de apel Cluj a dat verdictul final.

De lucrări se va ocupa CML RO SRL, lider al asocierii CML.RO – DACIA FABER SRL – ÎNDEMÂNAREA PRODCOM – TEST PRIMA SRL – DP PROJECT SRL.

Drumul de aproximativ 1,2 km lungime costă peste 76 de milioane de lei. Motivul? Aproape jumătate din această distanță o va reprezenta un pod peste râul Someș.

Totuși, mai avem de îndurat traficul infernal încă doi ani de zile.

Acesta este doar un pas făcut. Fiecare lucrare are mai multe etape:

  • finanțarea proiectului
  • licitația de atribuire a lucrărilor
  • licitația pentru dirigintele de șantier
  • proiectarea
  • execuția lucrărilor”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

Conform edilului, undeva la finalul lunii octombrie ar trebui să fie gata licitația privind dirigintele de șantier. Apoi, proiectarea ar dura undeva la cinci luni de zile.

Lucrările ar putea fi demarate undeva la începutul anului 2022. Dar, așa cum am promis, până la finalul anului 2023 lucrările vor fi gata. Data limită e 31.12.2023, ca să putem beneficia de finanțare. Deci cel târziu la finalul lui 2023, varianta ocolitoare va fi gata”, a concluzionat Nicolae Moldovan.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Schimbarea centrului de judet la BECLEAN PE SOMES….ofer gratis spatiu pentru prefectura, consiliu judetean si intrarea libera la Figa pentru cei ce fac dovada schimbarii domiciliului in Beclean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Bucură-te de Asistența în caz de pană și avarie, de la Mercedes-Benz

Soluția pentru mobilitate Mobilo Cu Mobilo, ajungi la destinație. Cu Mobilo, ajungi la destinație. Soluția de mobilitate Mobilo...