5.9 C
Bistrița
vineri, martie 31, 2023

CML va face varianta ocolitoare a Becleanului! CÂT mai avem de îndurat traficul infernal din orașul de pe Someș:

CML a câștigat licitația pentru realizarea centurii ocolitoare a Becleanului. Totuși, încă mai avem de îndurat traficul infernal din orașul de pe Someș. CÂND încep lucrările și când vor fi gata:

Traversarea orașului Beclean poate dura chiar și o oră, de la pasarelă până la intrarea în Coldău. Traficul infernal din orașul de pe Someș întinde la maxim nervii șoferilor.

Un prim hop în realizarea variantei ocolitoare a fost trecut. În primăvara acestui an, CML câștiga licitația pentru realizarea lucrărilor. Au fost depuse contestații, iar vineri – 3 septembrie – Curtea de apel Cluj a dat verdictul final.

De lucrări se va ocupa CML RO SRL, lider al asocierii CML.RO – DACIA FABER SRL – ÎNDEMÂNAREA PRODCOM – TEST PRIMA SRL – DP PROJECT SRL.

Drumul de aproximativ 1,2 km lungime costă peste 76 de milioane de lei. Motivul? Aproape jumătate din această distanță o va reprezenta un pod peste râul Someș.

Totuși, mai avem de îndurat traficul infernal încă doi ani de zile.

Acesta este doar un pas făcut. Fiecare lucrare are mai multe etape:

  • finanțarea proiectului
  • licitația de atribuire a lucrărilor
  • licitația pentru dirigintele de șantier
  • proiectarea
  • execuția lucrărilor”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

Conform edilului, undeva la finalul lunii octombrie ar trebui să fie gata licitația privind dirigintele de șantier. Apoi, proiectarea ar dura undeva la cinci luni de zile.

Lucrările ar putea fi demarate undeva la începutul anului 2022. Dar, așa cum am promis, până la finalul anului 2023 lucrările vor fi gata. Data limită e 31.12.2023, ca să putem beneficia de finanțare. Deci cel târziu la finalul lui 2023, varianta ocolitoare va fi gata”, a concluzionat Nicolae Moldovan.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Schimbarea centrului de judet la BECLEAN PE SOMES….ofer gratis spatiu pentru prefectura, consiliu judetean si intrarea libera la Figa pentru cei ce fac dovada schimbarii domiciliului in Beclean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

NOI locuri de muncă, disponibile la Rombat, Brutăria Presto și Fan Courier

Rombat Bistrița angajează operatori producție, electrician și inginer proiectare produse. Brutăria Presto are nevoie de o vânzătoare, iar FAN Courier caută personal în Bistrița. NOI locuri de muncă – disponibile și la IMP România, Leoni sau Nedeias Com din Budacu de Jos:

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...