8.9 C
Bistrița
luni, octombrie 3, 2022

CN „Andrei Mureșanu” și INFOEL, în programul Ministerului Educației de digitalizare cu catalog virtual

Colegiul Național „Andrei Mureșanu” și INFOEL s-au înscris în programul pilot al Ministerului Educației, care prevede folosirea exclusivă a catalogului virtual. Primăria Bistrița se angajează să suporte costurile pentru toate școlile care vor să intre în program.

Ministerul Educației pune la punct o rețea de unități-pilot, unde se va utiliza doar catalogul electronic. În școlile care intră în program nu mai este necesară utilizarea cataloagelor în format tipărit, iar formularele electronice vor fi tipărite și arhivate doar la finalul anului școlar.

Școlile mai au timp până în 16 august să se înscrie în program, printr-o solicitare trimisă Inspectoratului Școlar Județean. Se pare că până acum doar Colegiul Național „Andrei Mureșanu” și Colegiul Tehnic INFOEL au făcut demersurile necesare pentru a intra în program. Primăria Bistrița va sprijini financiar toate școlile care vor să intre în program.

„Primăria Bistrița se angajează să sprijine financiar acest demers al școlilor din municipiu care solicită implementarea catalogului electronic, fiind vorba, în fond, de o componentă a digitalizării, absolut necesară și în procesul de învățământ preuniversitar. Deocamdată, Colegiul Național „Andrei Mureșanu” și Colegiul Tehnic INFOEL sunt singurele care au cerut susținerea municipalității pentru înscrierea în rețeaua de unități-pilot, dar sperăm ca mai multe școli bistrițene să dorească introducerea catalogului electronic, un pas înainte pentru activitatea didactică”, informează primarul Ioan Turc.

Multe dintre școlile din municipiu și județ deja utilizează catalogul virtual, alegând să investească pe cont propriu în acest instrument.

Foto: Arhivă

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.