18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

Comuna Silivașu de Câmpie, fără conducător! Vicele, care-i luase locul primarului, incompatibil și el

Silivașu de Câmpie rămâne și fără viceprimarul Cornea Avram Ucu, care îi luase locul primarului Tiberiu Cămărășan. Primarul a fost găsit incompatibil de către ANI, iar vicele Cornea Avram Ucu i-a luat locul. Problema este că și viceprimarul a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate.

Potrivit Gazetei de Bistrița, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că viceprimarul comunei Silivașu de Câmpie, Cornea Avram Ucu se află în conflict de interese administrativ. Asta după ce Curtea de Apel Cluj i-a dat dreptate vicelui.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să caseze sentința pronunțată de Curtea de Apel Cluj și a respins acțiunea lui Cornea. În aceste condiții, rămâne în picioare raportul întocmit de ANI, care l-a găsit pe viceprimar în conflict de interese în ultimele două mandate.

Situația este cu atât mai ciudată, cu cât Cornea deja îi ținea locul primarului Ioan Tiberiu Cămărășan, și el găsit în conflict de interese administrativ de Agenția Națională de Integtitate în 2018. Instituția Prefectului a emis ordinul prin care se constată încetarea mandatului de primar al lui Ioan Tiberiu Cămărășan la mijlocul lunii trecute.

La acea dată, prefectul Stelian Dolha explica pentru Bistrițeanul.ro că dacă se va ajunge în punctul acesta, Consiliul Local va alege un alt viceprimar, care va avea atribuții de primar, până la alegerile anticipate. Întreaga poveste o puteți citi în materialele de mai jos:

Silivașu de Câmpie rămâne fără primar „din cauză de…incompatibilitate”. Vicele care-i ia locul este și el nițel incompatibil

Primarul din Silivașu de Câmpie: „Contest decizia Instituției Prefectului în instanță!”

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...