15.9 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Containerele pentru nevoiași devin realitate. Primăria cumpără 8 astfel de locuințe de necesitate

Primăria Bistrița desfășoară o licitație publică pentru achiziționarea a 8 locuințe de necesitate de tip container. Acestea vor fi amplasate, cel mai probabil toamna aceasta, tot în Viișoara și sunt destinate persoanelor fără niciun venit, care nu se adaptează la locuințele sociale.

Ideea de locuințe de necesitate de tip container este vehiculată de ani buni. Asta după ce municipalitatea a ajuns la concluzia că nevoiașii pe care i-a mutat în blocurile sociale din Viișoara și Subcetate nu se pot adapta nici acolo.

Toamna aceasta, ideea se va materializa. Primăria Bistrița desfășoară o licitație publică prin care vrea să achiziționeze 8 astfel de locuințe de necesitate. Pentru acestea, municipalitatea a alocat 150.250 de lei. O astfel de locuință va costa în jur de 18.700 de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști, fiecare locuință va avea o dimensiune de 2,4 metri pe 6 metri și va fi compusă dintr-o baie, o bucătărie și două încăperi. Toate locuințele vor avea utilități.

„Primii care vor ajunge acolo sunt cei care, potrivit reglementărilor, se încadrează în categoria persoanelor aflate în necesitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști.

Cel mai probabil beneficiarii acestor locuințe nu vor plăti chirie, însă vor fi nevoiți să-și achite utilitățile. Se pare că acestea vor fi amplasate în această toamnă tot în Viișoara, în apropierea blocurilor sociale.

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: