17.3 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

Containerele pentru nevoiași devin realitate. Primăria cumpără 8 astfel de locuințe de necesitate

Primăria Bistrița desfășoară o licitație publică pentru achiziționarea a 8 locuințe de necesitate de tip container. Acestea vor fi amplasate, cel mai probabil toamna aceasta, tot în Viișoara și sunt destinate persoanelor fără niciun venit, care nu se adaptează la locuințele sociale.

Ideea de locuințe de necesitate de tip container este vehiculată de ani buni. Asta după ce municipalitatea a ajuns la concluzia că nevoiașii pe care i-a mutat în blocurile sociale din Viișoara și Subcetate nu se pot adapta nici acolo.

Toamna aceasta, ideea se va materializa. Primăria Bistrița desfășoară o licitație publică prin care vrea să achiziționeze 8 astfel de locuințe de necesitate. Pentru acestea, municipalitatea a alocat 150.250 de lei. O astfel de locuință va costa în jur de 18.700 de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști, fiecare locuință va avea o dimensiune de 2,4 metri pe 6 metri și va fi compusă dintr-o baie, o bucătărie și două încăperi. Toate locuințele vor avea utilități.

„Primii care vor ajunge acolo sunt cei care, potrivit reglementărilor, se încadrează în categoria persoanelor aflate în necesitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști.

Cel mai probabil beneficiarii acestor locuințe nu vor plăti chirie, însă vor fi nevoiți să-și achite utilitățile. Se pare că acestea vor fi amplasate în această toamnă tot în Viișoara, în apropierea blocurilor sociale.

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: