26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

Crețu: Să iau banii bistrițenilor din blocuri ca să asfaltez străzile celor ce și-au făcut case?? Ei vor ALTCEVA!

Ovidiu Crețu a fost criticat dur că alege să facă parcuri și locuri de distracții, în loc să asfalteze străzi. „Să iau banii bistrițenilor de pe Independenței sau Ștefan și să le asfaltez străzile celor ce și-au făcut case la marginea orașului? Ei vor agrement și locuri unde să facă sport! Și le vreau acuma!”, a replicat edilul.

Ședința de Consiliu Local s-a transformat ieri într-un fiasco unde s-au aruncat replici acide, atacuri politice etc.

Primarul Ovidiu Crețu a fost criticat dur că alocă bani pentru pârtii, parcuri, locuri de agrement, în loc să se ocupe de canalizări și de asfaltări.

Despre atacurile aduse puteți reciti aici:

Consilierii locali despre Bugetul municipiului: Ne tot dezvoltăm, de ani de zile, cu aceleași proiecte! Un gust amar!

 

Edilul a explicat că în ultimii ani s-a construit foarte mult în municipiu, intravilanul fiind afectat.

În legătură cu situația stradală, din municipiul Bistrița, cei care nu știți, eu, de când sunt primar, am asigurat asfaltarea a 50 de străzi de pământ. Vă rog să îmi spuneți un alt municipiu din Transilvania care în ultimii 10 ani a asfaltat 50 de străzi de pământ! Vă spun că nu există, pentru că niciun municipiu din Transilvania nu s-a dezvoltat ca și Bistrița, pe toate dealurile, nu și-a schimbat intravilanul, construindu-se 185 de străzi noi. Nu mai există un așa oraș în Transilvania. Nici în alte zone!”, a spus Ovidiu Crețu.

Acesta a explicat că s-a permis construirea pe o zonă mai largă în jurul orașului, dar asta a dus automat la unele deficiențe.

„Sigur că cetățenii care locuiesc pe străzile acestea le vor asfaltate. Ar fi putut să-și construiască case în zona dintre Bistrița și Unirea, sau spre Viișoara, dar acolo terenul era cu 20.000 ar-ul, nu 200 de euro ar-ul, ca pe toate dealurile. Dar, am permis, și s-a permis și de administrația dinaintea mea, să se construiască în alte zone. Și uite așa crește zestrea locativă a orașului. Sigur că sunt probleme care apar: alimentarea cu apă, canalizare, transport public etc. Dar asta e dezvoltarea municipiului Bistrița!”, a mai spus edilul.

Totuși, nu i se pare normal să asculte doleanțele unui mic grup de bistrițeni, în detrimentul majorității.

„Faptul că locuitorii care locuiesc pe acele străzi de pământ doresc ca singurul lucru care să se facă în Bistrița să fie asfaltatul străzilor respective sunt absolut de înțeles. Dar pe o astfel de stradă locuiesc 50 de persoane. Ce să le spunem la cei care locuiesc în blocurile din Ștefan cel Mare sau Independenței?  Că banii care-i luăm de la ei, și de la ei luăm cei mai mulți, îi folosim să asfaltăm străzile celor ce și-au făcut case în afară. Nu cred că vor fi de acord. Pentru că cei care locuiesc în blocuri, și majoritatea bistrițenilor locuiesc în cartiere de blocuri, vor să aibă și agrement, și alte obiective de sport, doresc și o piață modulară, astfel încîât să trăiască bine acum, nu peste ani, când se vor asfalta străzile din zona Sigmirului”, a subliniat Ovidiu Crețu.

Primarul a dat și replică liberalului Peteleu, care l-a acuzat de populisme pentru că PSD vrea să acorde subvenție la gunoi, și Mărioarei Seica ce i-a reproșat că i-a lăsat un gust amar.

„Ceea ce mi se pare populism, domnule Peteleu, este faptul că liberalii au anunțat că susțin NECONDIȚIONAT alocarea subvenției. Păi uitați ce declară liderul dumneavoastră, domnule consilier, dacă nu știți! Adică, venim la această masă și toți ăia social democrați sunt populiști, iar noi, liberalii, care am anunțat că vom susține subvenționarea, nu suntem populiști. Dar ce suntem?? Păi haideți să ne uităm în oglindă înainte de a spune unele lucruri. Și poate că, dacă ne uităm în oglindă, luăm și o linguriță de dulceață. Pentru că acei cetățeni, care au venit la dezbaterea publică a bugetului, nu mi se adresau numai mie, ci se adresau și colegilor dumneavoastră, doamna consilier. Care, în comisiile lor, puteau veni cu propunerile cetățenilor. Să spună că propun să ia banii de acolo și să-i dea dincolo. Nu ați făcut NICIO propunere! Luați o linguriță de dulceață, ca să nu vă fie gura amară! Haideți să vedem ce avem de făcut pentru oraș, pentru cetățeni, pentru toți cetățenii și să renunțăm la populisme!”, a replicat edilul Ovidiu Crețu.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...