14.3 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Cristian Bodnar, „briliantul” din Bistrița cu internship-uri la Google și Twitter

La doar 24 de ani, bistrițeanul Cristian Bodnar este considerat de-a dreptul briliant de către englezi. Acesta este singurul român ales Global Winner în Computer Science, la Undergraduate Awards. Premiul este numit și „Junior Nobel Prize” și a fost câștigat de tânăr în 2018. Trei ani mai târziu, Cristian Bodnar a ajuns vânat de marile companii pentru internship-uri.

La doar 21 de ani, bistrițeanul Cristian Bodnar devenea primul și singurul român ales Global Winner în Computer Science la Undergraduate Awards. Acest premiu este supranumit și „Junior Nobel Prize” și este dedicat studenților. Practic, premiază cele mai luminate minți ale lumii.

Bistrițeanul s-a înscris la această competiție în 2018, cu lucrarea sa de licență. Este vorba despre un program, care creează imagini, de la 0, pe baza unei descrieri pe care i-o dai. Lucrarea a fost citată inclusiv de un grup de cercetători din Canada și a concurat cu alte 5.000 de lucrări în această competiție. Juriul a fost format din experți și profesori de la Harvard, Cambridge și Yale.

La trei ani de la această „aventură”, Cristian Bodnar este căutat de Twitter unde va începe un internship de cercetare. A mai făcut astfel de internshipuri de cercetare și la Google X și Google Brain.

La ultima sa lucrare de cercetare, bistrițeanul a avut parte de colaborări cu cercetători de renume. Echipa a fost formată din cercetători de la Twitter și de la universități de pe trei continente. Se specializează în „machine learning” și vrea să abordeze calculatoarele cuantice.

„Pe termen scurt și mediu, zona în care activez, machine learning (ramură a inteligenței artificiale), va face o schimbare considerabilă. Deja este folosită într-o plajă largă de probleme – de la descoperirea de medicamente până la roboți autonomi. Iar pe termen mediu și lung, calculatoarele cuantice – o tehnolofie care abia începe să găsească aplicații în industrie. Cred că va schimba foarte multe lucruri în zona științelor, dar și a criptografiei sau a comunicațiilor”, a precizat Cristian Bodnar într-un interviu acordat celor de la Adevărul.ro.

Acesta este momentan la doctorat și visează la un start-up focusat pe cercetare.

În 2018, Cristian Bodnar a fost numit cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud. Acesta se numără printre cei mai tineri cetățeni de onoare. Când i s-a oferit titlul, în 2018, acesta a reușit să impresioneze cu lecția sa de moralitate. Mai multe puteți citi în materialul de mai jos:

Ce lecție de moralitate a dat unul dintre cei mai tineri cetățeni de onoare ai județului, deținătorul titlului Nobel Junior

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...