-0.7 C
Bistrița
duminică, noiembrie 27, 2022

Cristian Niculae: 15 polițiști locali vor ieși din birouri, în stradă!

De foarte multe ori când am cerut poliției locale rezolvarea unei probleme din orașul nostru, m-am lovit de numărul mic de polițiști locali pe care i-am avut la dispoziție pentru a acționa în stradă, acolo unde se află problemele reale ale orașului.

De trei săptămâni, Poliția Locală este în coordonarea mea și am inițiat un proiect care prevede restructurarea instituției pentru a avea mai mulți polițiști în stradă, iar activitatea acestora să fie eficientizată și adaptată mai bine nevoilor orașului nostru!

Astfel, încă 15 polițiști vor ieși din birou. Vom avea 59 de polițiști pe raza municipiului care vor asigura ordinea, liniștea publică, siguranța cetățenilor și siguranța circulației dintr-un total de 85.

Pentru a realiza acest lucru, am analizat organigrama și am decis desființarea Compartimentului de pază al Primăriei, am redus compartimentul de control comercial, am redus biroul contabilitate, am decis restructurarea unor servicii și mutarea celor 15 polițiști locali din birouri în stradă.

Mai mult, am făcut demersuri la Agenția Națională a Funcționarilor Publici să suplimentăm numărul de polițiști locali, cu încă 9, deoarece potrivit cifrelor de la Direcția Regională de Statistică, avem 94.300 de locuitori în Bistrița, ceea ce înseamnă că avem dreptul la 94 de polițiști locali. Astfel, de anul viitor vom mai avea în stradă încă un număr de 9 polițiști locali pentru că acolo este nevoie de ei, numărul lor ajungând la 68 de polițiști operativi în stradă, din totalul de 94.

Vreau disciplină în parcări, vreau monitorizarea respectării legii în domeniul deșeurilor, îmi doresc un oraș în care ordinea și siguranța publică să fie puse pe primul loc, în care oamenii să se simtă în siguranță și o Poliție Locală activă și respectată. Cred că prin munca pe care o vor face ei, vor dobândi acest respect!

De asemenea, sper ca toți colegii mei de la Poliția Locală să înțeleagă faptul că aceste schimbări sunt făcute în beneficiul bistrițenilor și sper că într-o perioadă scurtă de timp se va vorbi altfel despre Poliția Locală Bistrița.

Eu voi fi partenerul lor în orice situație și îmi doresc să găsească în mine un om pe care se pot baza pentru că împreună o să facem lucruri bune pentru Bistrița.

Astăzi, în Consiliul Local Bistrița, pe ordinea de zi a ședinței se află proiectul inițiat de mine, care prevede modificarea organigramei Poliției Locale Bistrița, respectiv adaptarea ei la nevoile orașului nostru.

Cristian Marius Niculae

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...

S-au specializat afară în curățenie, inclusiv după incendii, iar acum le arată bistrițenilor ce au învățat! EASY SOLUTION – servicii profesionale de curățenie pentru...

Povestea EASY SOLUTION, cea mai nouă firmă de curățenie care își oferă serviciile complete bistrițenilor, este...

S-a deschis SOF GSM, magazin de accesorii pentru telefoane, pe strada Andrei Mureșanu din Bistrița

Un nou magazin de accesorii pentru telefoane s-a deschis în Bistrița, pe strada Andrei Mureșanu, chiar...