7.6 C
Bistrița
joi, octombrie 6, 2022

VIDEO: Sistemul de urgență românesc, „disecat” cu Dr. Tiberiu Tudor

Dr. Tiberiu Tudor, invitat în emisiunea matinală Bistrițeanul LIVE, a vorbit despre sistemul de urgență din România și despre apelul la numărul unic de urgență 112. Care sunt procedurile și ce informații trebuie să oferim atunci când apelăm 112 sunt întrebări la care internauții au primit răspuns, dar au aflat și de existența numărului 113 pus la dispoziția persoanelor care suferă de deficiențe de auz sau vorbire.

Dr. Tiberiu Tudor, medic primar în medicină de urgență în cadrul UPU – SMURD Bistrița, a vorbit în această dimineață, în matinalul transmis live pe pagina de Facebook Bistriteanul.ro, despre sistemul de urgență din România și despre apelul la numărul unic de urgență 112. Informații suplimentare despre numărul unic de urgență găsiți AICI. 

Aceasta este doar prima emisiune de acest gen, urmând ca în viitor să avem mai multe astfel întâlniri prin care ne propunem să informăm cetățenii cu privire la noțiunile de bază de prim ajutor.

În emisiunea de astăzi, Dr. Tudor a subliniat faptul că dacă vă aflaţi într-o situaţie de urgenţă sau dacă aveţi motive să credeţi că cineva se află într-o situaţie de urgenţă cel mai important lucru este să apelaţi 112 cât de repede posibil, astfel încât persoanele aflate în dificultate să primească ajutor fără întârziere. O situaţie de urgenţă reprezintă orice situaţie în care este ameninţată viaţa, proprietatea şi/sau mediul, fiind necesară asistenţa imediată a poliţiei, pompierilor, ambulanţei şi/sau jandarmilor și/sau a salvamontiștilor.

De asemenea, pentru un ajutor rapid şi eficient este esenţial să cooperaţi cu operatorii 112, să răspundeţi clar la întrebările pe care vi le adresează, să urmaţi instrucţiunile acestora şi să vă păstraţi calmul, astfel încât aceştia să poată afla în cel mai scurt timp ce s-a întâmplat şi undeChiar dacă unele întrebări par fără sens, acestea sunt importante pentru operatorul 112, care află din răspunsurile oferite informații cruciale, care pot să facă diferența între viață și moarte.

O altă informație utilă oferită de Dr. Tiberiu Tudor se referă la existența serviciului SMS 113, care este practic o soluție implementată de Serviciul de Telecomunicații Speciale pentru a veni în sprijinul persoanelor cu deficiențe de auz și/sau vorbire care au o urgență și au nevoie să apeleze serviciul de urgență 112.

Funcționarea Serviciului 113 este posibilă doar după înregistrarea beneficiarilor cu dizabilități de auz și/sau de vorbire în baza de date a SNUAU (Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență) și a numărului de telefon mobil pe care îl folosesc pentru anunţarea urgenţelor către operatorii Sistemului 112. Vă puteți înregistra folosind formularul de înregistrare online disponibil AICI.

Întâlnirile la matinalul Bistrițeanul LIVE cu Dr. Tudor se vor transforma într-o tradiție! Dacă ați ratat o emisiune nu vă faceți griji, înregistrările sunt disponilibile pe pagina de Facebook a ziarului Bistrițeanul.ro și pot fi urmărite oricând.

https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/2449383215081388/

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...