14.3 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

CRUNT: Tot la cinci zile, o femeie este omorâtă de actualul sau fostul soț

Un raport național a scos la iveală o realitate cruntă. Violența în familie a ajuns la un alt nivel. Tot la cinci zile, o femeie este omorâtă de actualul sau fostul soț. Iar statisticile privind agresiunea sexuală „în sânul familiei” nu arată nici ele bine, DELOC!

Din 25 noiembrie, timp de 16 zile, au loc diferite evenimente pentru „Eliminarea violenței asupra femeilor”.

Bistrițeanul.ro vă prezenta AICI faptul că aproape 450 de bistrițeni au fost victime ale violenței în familie, în primele 8 luni ale anului 2018. Dintre acestea, mai bine de jumătate erau femei.

Acesta era raportul poliției, însă s-a demonstrat, la nivel național, că 75 % dintre cazurile de violență în familie, NU SUNT raportate. Ca și cum asta nu ar fi îndeajuns, din cele 25 % raportate, doar 2 % ajung în instanță.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Eliminării Violenței asupra Femeilor, o nouă statistică dureroasă a ieșit la suprafață.

„În România, numărul victimelor violenței domestice și sexuale este în creștere de la an la an, iar sancționarea agresorilor rămâne redusă. Am asistat în ultimul an la numeroase cazuri în care femeile au fost ucise de actualul sau fostul partener – se întâmpla la fiecare 5 zile în România o astfel de crimă. Mai mult, la fiecare 4 zile, un minor sau o minoră din România este agresată sexual de către un membru al familiei”, anunță un deputat, militant al drepturilor femeii.

Tot mai multe organizații se ridică și cer drepturi și ajutor pentru victimele violenței în familie. Se cer inclusiv brățări de monitorizare a agresorilor.

Cele 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor se finalizează pe 10 decembrie, Ziua Internațională a Drepturilor Omului.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...