4.1 C
Bistrița
marți, februarie 20, 2024

Cum a ajuns Zagra centrul nenorocirilor din județ: de la copilașul abuzat de alți copii, la bărbatul ciopârțit și dat la câini

Crime odioase, unele petrecute chiar în centrul comunei, copii abuzați de alți copii și sinucideri dramatice, din dragoste. La toate acestea au asistat locuitorii comunei Zagra în ultimii 5 ani. Acolo a avut loc una dintre cele mai odioase crime din județ, un bărbat fiind tranșat, iar bucăți din corpul său fiind date la câini.

În 2016, un copil de 9 ani din Suplai (comuna Zagra) era abuzat de un adolescent care pe atunci avea 17 ani. Traumele la care a fost supus copilul de 9 ani într-o mașină abandonată de pe o uliță din sat sunt greu de descris. Acesta a fost luat pe sus de adolescent, care l-a obligat să îi facă sex oral și să-l masturbeze pe fratele său de 13 ani.

Alți adolescenți au fost prezenți la întreaga scenă. Copilul a fost salvat de un localnic ce trecea prin zonă și văzând ce se întâmplă a alertat poliția. Adolescentul a fost condamnat un an mai târziu, când deja era major, la doi ani și jumătate de detenție într-un centru de minori. Acesta fugise în Marea Britanie înainte să se pronunțe Curtea de Apel Cluj și a fost adus cu ajutorul unui mandat european de arestare.

Un an mai târziu, în Aluniș, un alt sat ce ține de comuna Zagra, avea loc una dintre cele mai odioase crime din județ, din ultimii 10 ani. Trupul ciopârțit al unui bărbat era găsit în 2018, pe niște dealuri, la doi pași de casa unui cuplu.

Se pare că în 2017, cuplul, ajutat de încă un bărbat, pe fondul consumului de alcool și a neînțelegerilor, l-au bătut pe un musafir până a căzut inconștient. Apoi s-au dus la culcare și și-au lăsat musafirul să zacă inconștient pe jos. A doua zi au realizat că bărbatul este mort, l-au secționat și au aruncat resturile într-un pârâu din apropierea casei. Părți din bărbat au fost date inclusiv la câinii din gospodărie…

Criminalii, dați de gol de un copil, la grădiniță

Grozăvia a ieșit la iveală după ce unul dintre băieții cuplului a vorbit la grădiniță despre ce a văzut. Cei trei au fost condamnați în 2019 la pedepse cuprinse între 13 și 15 ani de închisoare, iar copiii lor și ai victimei au ajuns în grija statului. Bistrițeanul.ro a scris AICI despre crimă și AICI despre soarta copiilor implicați.

Nenorocirile care s-au abătut asupra familiilor implicate, care au ajuns să își piardă și copiii, nu s-au oprit aici. Anul acesta, soția bărbatului ucis de cuplul din Aluniș s-a autoincendiat, după ce concubinul său, cu care se certase, a apelat la același gest extrem. În urma sa a mai rămas o fetiță de doar câteva luni care a ajuns și ea în grija statului. Puteți citi povestea AICI.

Ucis cu ranga în centrul comunei

În 2018, când locuitorii comunei nici nu-și reveniseră bine după crima din Aluniș, o altă grozăvie se petrece chiar în centrul  localității.

Un tânăr de 32 de ani își omora în bătaie prietenul de 27 de ani, cu care, culmea, urma să plece la muncă în Austria. Se întâmpla în centrul localității. Bărbatul de 32 de ani l-a lovit pe tânărul de 27 de ani cu o rangă în cap, până a căzut inconștient.

Nimeni nu a reușit să explice ce l-a enervat atât de tare pe bărbatul de 32 de ani încât să-i ia viața prietenului său. Cei doi se întâlniseră într-un bar din localitate, unde au consumat bere. S-au mutat într-un altul, iar acolo ar fi început să se certe, iar bărbatul de 32 de ani a luat o rangă și a început să își lovească prietenul.

Culmea, mama tânărului ucis mai trecuse prin ceva similar cu 5 ani înainte, când bărbatul i-a fost omorât. Acesta fusese omorât de o rudă a celui care i-a băgat în mormânt și fiul.

Tânărul care și-a omorât tatăl cu un par

Ultima crimă a avut loc chiar aseară, un tânăr de 20 de ani lovindu-și tatăl de 53 de ani cu un par până acesta a decedat. Se pare că totul a fost premeditat, tânărul ademenindu-și părintele în curte, unde l-a lovit cu un par.

Cei doi locuiau în aceeași casă, iar tensiunile și-ar fi făcut apariția în urmă cu ceva vreme. Bărbatul îi reproșa fiului său că nu aduce bani în casă. Acum ceva vreme, tânărul și-ar fi primit o palmă de la tatăl său. Întreaga poveste o puteți citi AICI.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: