11 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Cum acționează autoritățile pentru eliberarea drumurilor înzăpezite din județ? Încă se circulă cu dificultate

Situația meteorologică a dus la înzăpezirea drumurilor din Bistrița-Năsăud și la crearea de „patinoare” pe drumuri și străzi. Mai multe utilaje au fost mobilizate pentru a scoate județul de sub zăpezi.

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud informează cu faptul că 32 de utilaje pentru deszăpezire și 10 încărcătoare pentru antiderapant acționează pe drumurile naționale pentru deszăpezire până la degajarea totală a zăpezii de pe partea carosabilă.

Pe drumurile județene există un număr de 24 de utilaje care asigură înlăturarea zăpezii de pe partea carosabilă și care acționează cu material antiderapant.

În municipiului Bistrița, până la această oră sunt 18 utilaje cu lamă pentru carosabil și patru utilaje pentru trotuare, care lucrează pentru îndepărtarea zăpezii frământate.

Opt accidente au fost raportate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud în 24 de ore, unele lăsându-se cu victime, leziuni grave sau chiar moartea.

Aflat într-o emisiune Bistrițeanul LIVE, Marius Rus, purtător de cuvânt al ISU BN, a îndemnat participanții să fie prudenți: „În acest moment trebuie să fim prudenți. Prudența este acum literă de lege”.

 

Foto: Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: