13 C
Bistrița
marți, iunie 15, 2021

Cum vor „opera” inspectorii gunoaielor: Cei care aruncă deșeurile aiurea vor fi anunțati cu stickere lipite pe pubele

Inspectorii corpului de control al ADI Deșeuri vor verifica prin sondaj pubelele din orașe și chiar de la sate. Pe cele unde se vor găsi gunoaie aruncate aiurea vor lipi un sticker și vor face fotografii cu locația. Cum vor mai opera „inspectorii gunoaielor”.

ADI Deșeuri, asociația din care fac parte toate orașele și comunele din județ și care veghează la bunul management al gunoaielor, și-a făcut corp de control. Acesta este format din 8 inspectori care vor opera atât pe teritoriul orașelor, cât și în mediul rural.

Potrivit regulamentului de salubritate adoptat de Consiliul Județean la ultima ședință, inspectorii vor verifica containerele prin sondaj. Tot ei vor verifica dacă deșeurile sunt selectate corespunzător. În caz contrar, asociațiile de proprietari sau proprietarii caselor vor fi avertizați cu un sticker lipit pe pubelă.

Tot atunci se va face și un proces verbal de contravenție, iar cei responsabili vor fi amendați. Inspectorii vor face și fotografii la conținutul neconform și la locația unde se află acesta.

Inspectorii îi vor monitoriza atât pe cei de la Supercom, responsabili de colectare și transport, cât și pe cei de la Vitalia, de la depozitul din Tărpiu. Aceștia au dreptul de a controla inclusiv stația de sortare a deșeurilor de la Tărpiu.

 „Pentru eficientizarea controlului, ADI Deșeuri va putea încheia protocoale de colaborare cu Poliția Română, Jandarmeria, Poliția Locală, Garda de Mediu sau alte instituții abilitate în control, monitorizare și sancționare în domeniul deșeurilor. În baza cărora să se desfășoare o serie de acțiuni comune, de control și monitorizare pentru a combate nerespectarea prevederilor Regulamentului de Salubrizare din județul Bistrița-Năsăud și a legilor incidente în materie”, se mai arată în Regulamentul de Salubritate votat de consilierii județeni.

Cei de la Supercom vor fi sancționați dacă nu respectă frecvența de colectare sau nu igienizeză containerele semiîngropate.

De asemenea, vor exista sancțiuni dacă nu ridică cauciucurile auto abandonate pe domeniul public. Supercom riscă sancțiuni și dacă nu răspunde la solicitarea primăriilor de a aduna mormanele de gunoaie abandonate.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Dar noi ce sa le lipim pe frunte operatorilor? Ieri au lasat pubelele galbene ne golite! Pana cand depozitam acasa? Treaba este frecventa, de ce nu comunica programul-de ridicare a pubelelor galbene? Va rog sa faceti o schema de colectare si postati pe pagina facebook macar ,daca nu sunteti in stare sa impartiti niste pliante la adresele consumatorilor! Ieri ati omis ridicarea, nu credeti ca este cam mult sa aduni trei saptamani peturile+ alte plasticuri?

  2. Numai faptul că te gândești să scormonești în gunoaie ca să dai amendă arată probleme grave la mansardă… Uneori am impresia că s-au închis spitalele de profil…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...

VIDEO: VirtualMenu.ro – Meniu virtual pentru restaurante și cafenele – ideea genială și utilă a unor tineri bistrițeni

Un meniu virtual, pe care clientul oricărui restaurant sau cafenele îl poate accesa oricând scanând un...