16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

DE AZI, noi restricții în Bistrița: Magazine închise la 18.00, circulația restricționată la 20.00

Incidența cazurilor COVID nu a scăzut în municipiu, așa că de azi se aplică noi măsuri. Mai exact, magazinele se vor închide la ora 18.00,  iar circulația va fi restricționată după ora 20.00.

Autoritățile centrale au emis noi restricții, în funcție de pragul de incidență a cazurilor COVID din fiecare comună sau oraș. Acestea au început să fie aplicate din 28 martie 2021.

Un prag de incidență ce impune NOI măsuri este de 4/1.000. Municipiul Bistrița se află în această situație de mai bine de o săptămână. CU toate acestea, autoritățile județene au „cadorisit” bistrițenii cu o zi fără restricții – duminica trecută – în speranța că incidența cazurilor va scădea în această săptămână.

Totuși, Bistrița a rămas tot peste incidența de 4/1.000, conform raportării de ieri aceasta fiind de 4,61/1.000.

Astfel, de azi, avem noi restricții, fiind weekend.

Mai exact, magazinele se vor închide la ora 18.00, azi, mâine și duminică. Tot în aceste zile, circulația după ora 20.00 este permisă DOAR pe bază de declarație și cu motiv întemeiat.

Celelalte măsuri care se aplică la o incidență cuprinsă între 4/1.00 – 7,5/1.000 sunt:

  • în timpul săptămânii, circulația în afara locuinței/ gospodăriei este permisă până la ora 22:00, iar activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, se va desfășura până la ora 21.00.
  • se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/ fitness.
  • Aplicabilitatea măsurilor încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1000 de locuitori.

Măsurile acestea se aplică nu numai municipiului Bistrița ci și în comunele:

  • Braniștea – 5,3/1.000
  • Budacu de Jos – 3,55/1.000
  • Milaș – 4,08/1.000
  • Nușeni – 4,24/1.000
  • Sânmihaiu de Câmpie – 5,63/1.000
  • Teaca – 4,38/1.000

Modelul de declarație de care aveți nevoie, AICI:

MODELUL actualizat de declarație pe proprie răspundere / declarație angajator necesar începând pentru deplasări după ora 20.00

 

NR:  Valoarea incidenței cazurilor este conform raportării de ieri, de la ora 13.00. Dacă în urma raportării de azi, sau a deciziei CJSU, anumite comune vor scăpa de aceste măsuri sau vor fi nevoite să le implementeze, Bistrițeanul.ro va reveni cu un update.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.